Honor presenteert 6 februari nieuw apparaat voor Nederlandse markt

Het ‘nieuwe’ bedrijf Honor onthult op 6 februari een nieuw product voor Nederlandse consumenten. Dit blijkt uit een uitnodiging die de fabrikant verstuurd heeft. De kans is groot dat het een smartphone of tablet betreft.

Honor presenteert zich in Nederland als een nieuw merk, maar is in feite een dochteronderneming van het grote Huawei. Honor is in Azie al geruime tijd onder eigen vlag aan het opereren en startte daar een paar maanden geleden ook mee in Nederland. Inmiddels heeft het bedrijf drie producten in het Nederlandse assortiment, die alleen online verkocht worden. Zo worden de kosten laag gehouden en kan Honor de producten voor een scherpe prijs aanbieden. Honor verkoopt op moment van schrijven de Honor 6 (een high-end toestel voor 300 euro), de Honor 3C (mid-range voor 149 euro) en de Honor T1 (een mid-range tablet voor 129 euro).

Op 6 februari bestaat het bedrijf Honor (in Nederland) 100 dagen, tijd voor een feestje dus. Dat dacht Honor ook, dus zijn er uitnodigingen verstuurd voor een evenement waarop ook een nieuw product geïntroduceerd zal worden. Om wat voor apparaat het gaat, is nog onbekend. Wellicht verrast de fabrikant ons straks met een nieuwe smartphone, misschien wel een echt budgetexemplaar. Het kan natuurlijk ook dat Honor opnieuw een high-end toestel gaat lanceren of weer voor een tablet kiest.

Zelf denk ik dat de fabrikant met de Honor 6 Plus gaat komen, een toestel dat medio december voor de Chinese markt gepresenteerd is. De telefoon is daar verkrijgbaar in twee uitvoeringen, verschillend in opslaggeheugen, de aanwezigheid van NFC (Near Field Communication) en 3G/4G-connectiviteit. Verder huisvest de smartphone een 5,5” Full-HD scherm, 3GB werkgeheugen en Kirin 925 octacore processor. De accu meet een forse 3600 mAh en aan de achterzijde van het toestel vind je twee 8 megapixel camera’s, die je achteraf scherp laten stellen als je een foto gemaakt hebt. Dit kunstje heeft Honor afgekeken van HTC, maar gaaf is het wel.

uitnodiging Honor 100 dagen

Wij zijn benieuwd en natuurlijk 6 februari van de partij. Stay tuned.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter