Review: Cheero 10.400mAh powerbank

Cheero is een Japans merk dat sinds kort in Europa actief is met powerbanks (mobiele opladers) in verschillende soorten en maten. Tijd om de 50 dollar kostende 10.400mAh DANBOARD variant uitgebreid aan de tand te voelen.

In de doos

De powerbank wordt geleverd in een standaard doosje, voorzien van een Micro-USB naar USB-kabel en juten reistasje. Ook een handleiding in verschillende talen (Nederlands ontbreekt helaas) is aanwezig.

20150110_054355

De powerbank

De DANBOARD powerbank meet 117 bij 74 bij 23 millimeter en weegt 258 gram, vrij fors dus. De behuizing is van plastic en heeft aan de voorzijde een soort smiley-opdruk. Mij deed het direct denken aan Google Cardboard (klik op de link voor een plaatje ter vergelijking), maar het blijkt om Japanse animefiguren te gaan. Verder is de powerbank voorzien van een knop die – wanneer je erop drukt – laat zien hoeveel capaciteit er nog beschikbaar is, wel zo handig. De onderzijde bevat wat wettelijke informatie en de linkerzijkant is leeg gelaten. De rechterzijkant huisvest twee USB-poorten, waarvan er een met 1A (smartphone) oplaadt en een met 2.1A (tablet). Ook vind je een Micro-USB ingang om zo de powerbank zelf op te kunnen laden.

De DANBOARD powerbank heeft 10.400mAh aan capaciteit aan boord, genoeg om je smartphone of tablet verschillende keren mee op te kunnen laden. Volgens Cheero heeft de powerbank een levensduur van ongeveer vijfhonderd oplaadbeurten, voor de gemiddelde consument zal hij dus een jaar of drie meegaan. Er wordt gebruik gemaakt van een Lithium-ion accu, welke zo’n 12 uur nodig heeft om volledig op te laden. Het opladen van mobiele apparaten werkt naar behoren. Wel heb ik mijn twijfels over de hoeveelheid capaciteit die de powerbank weglekt. Wanneer ik hem volledig heb opgeladen en twee dagen later kijk, is er volgens de indicatieknop twintig procent weggelekt, ruim 2000mAh dus.

Ook vind ik het jammer dat de powerbank verder geen speciale functies als een zaklamp aan boord heeft.

20150124_112428

Conclusie

De Cheero DANBOARD powerbank heeft genoeg in huis om je iPhone een paar keer op te laden, maar biedt verder weinig voor zijn relatief hoge prijs. Hij wordt niet officieel in Nederland verkocht, maar is te bestellen via Amazon.com, waar hij 50 dollar kost. De prijs en het gemis aan onderscheidende functies zorgen ervoor dat ik hem niet aan zou raden, tenzij je hem ergens voor twee tientjes op de kop kunt tikken. In Nederland worden vergelijkbare powerbanks namelijk voor zo’n 30 euro verkocht.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter