Review: Adidas Booklet Case iPhone 6

In deze review behandel ik een Booklet Case van Adidas voor de iPhone 6. De case kost zo’n 35 euro en is gemaakt van kunstleder.

De case

Deze Booklet Case is op en top Adidas. De verpakking laat zien dat we met een Adidas-product te maken hebben, en ook de case zelf ademt Adidas. Aan de voorzijde vinden we de drie kenmerkende strepen met daaronder het Adidas-logo. De achterzijde is ook voorzien van drie strepen, inclusief een toffe en goed verstopte extra feature, waarover later meer. De binnenzijde van de case bestaat uit twee delen. De linkerkant is compleet bedekt met het Adidas-logo patroon, maar heeft verder geen gleuven om pasjes in te stoppen, iets wat veel andere Booklet Cases wel hebben. De rechterzijkant is gemaakt van een wat stroever materiaal, waar de iPhone 6 in geklikt dient te worden. Het bevestigen van de telefoon gaat snel en zonder problemen. Hij zit direct erg stevig vast, je kan met een gerust hart de case gaan schudden. Zoals je mag verwachten is de Booklet Case voorzien van uitsparingen voor alle knoppen, aansluitingen en de camera. De boven- en onderzijde hebben geen randje, waardoor de microfoon, speakers en Lightning-aansluiting alle ruimte krijgen. Wanneer de case dichtgeklapt is, kun je de telefoon ook zonder problemen opladen, wel zo handig. De rechterzijkant heeft een uitsparing voor de aan- en uitknop, de linkerzijkant biedt ruimte voor de volumeknoppen en schakelaar.  De opstaande randjes zijn zwart en zijn bij de uitsparingen rond afgewerkt, geen scherpe puntjes dus. Een minpunt voor mij is dat ik de knoppen aan de linkerzijkant niet zo goed kan bedienen als zonder het gebruik van het hoesje. Door de (brede) case dien ik twee handen te gebruiken om bijvoorbeeld de volumeknoppen in te drukken, iets wat mij best irriteert.

De case is niet voorzien van een magneetje om ervoor te zorgen dat hij goed dicht klikt, maar dat is geen punt. Het geheel sluit zichzelf netjes af, ook na enkele weken gebruik. De case is gemaakt van kunstleder en van goede kwaliteit, zo is mijn ervaring. Alles ziet er nog net zo mooi uit als bij het openen van de verpakking, ook de stiksels bij de randen. Ik had daar nogal mijn twijfels over, maar die bleken ongegrond. Aan de achterzijde van de case vind je – zoals eerder gezegd – een handige toevoeging die je op het eerste gezicht niet ziet. Tussen de strepen zit een gleuf waarin een pasje kan worden gestopt. Dit werkt prima, maar ik ben er niet zo’n fan van. Wanneer je de case namelijk gebruikt, valt zo’n pasje (bijvoorbeeld je pinpas) aardig op, iets wat van mij niet hoeft. Ik had de gleuf daarom liever in de binnenzijde gezien, maar dit is een persoonlijke keuze.

Ik heb de zwart met witte uitvoering van de case getest, maar hij is er in verschillende kleuruitvoeringen. Voorbeelden zijn de knalblauwe, volledig witte of wit met grijze accenten.

Conclusie

De Booklet Case van Adidas is een hoesje voor wie fan is van Adidas en op zoek is naar casual bescherming. De case biedt geen garantie tegen vallen, stoten en andere gevaren, maar ziet er hip uit en is gewoon een goedwerkende flipcase. De gleuf voor een pasje is een mooie toevoeging en ook de kwaliteit van de case is dik in orde. De prijs is niet opvallend competitief, maar ook niet bovengemiddeld duur. Concluderend kan ik zeggen dat ik het een goed hoesje vind, maar of hij echt wat voor jou is, is erg persoonlijk.
De case is onder andere hier verkrijgbaar en kost zo’n 35 euro.

Foto’s

Hieronder vind je alle foto’s van de Adidas Booklet Case.

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

anitakusflixtheflixerMangaFireanitakulookmovietheflixerMangaFireanixanitakulookmovieMangaFirelookmovieMangaFiretheflixeranitakusflixsflixtheflixerMangaFirelookmoviesflixMangaFireanitakulookmoviesflixMangaFirelookmoviesflixanitakuflixtor videoflixtor videoaniwaveaniwaveseriesonlineseriesonlinewatch animewatch animeflixtorflixtorwatchseriestvwatchseriestvsoaptodaysoaptodaysoaptodaysoaptodaywatchseriesonlinewatchseriesonlinehurawatchhurawatchDrive-Away Dolls (2024), lookmovie, watch movies online, no subscription movies, Mr. & Mrs. Smith (2024),