Is dit de duurste smartphone van Nederland?

Bellperre is een Nederlands bedrijf dat smartphones maakt. Geen normale toestellen, maar modellen met prijskaartjes van enkele duizenden euro’s. De nieuwe ‘Touch’ is gemaakt van hoogwaardige materialen, mid-range specificaties en begint bij 2600 euro voor het goedkoopste model.

Wie op zoek is naar een exclusieve smartphone, kan bij een handvol internationale bedrijven terecht. Eén daarvan is het Nederlandse Bellperre, dat sinds 2005 luxe toestellen ontwikkelt en produceert. Deze week onthulde het de ‘Touch’, een smartphone voorzien van gemiddelde specificaties en een opvallend ontwerp.

De Bellperre Touch beschikt over een behuizing van 316L roestvrij staal. Qua afwerking kan er gekozen worden tussen Amerikaans buffel- of alligatorleer in bijna alle kleuren van de regenboog. Het 4,9″ display is gemaakt van saffierglas en volgens de fabrikant het grootste smartphone-oppervlak dat door saffierglas wordt bedekt. Voor zover ik heb kunnen ontdekken, klopt dat. Saffierglas is vele malen sterker dan ‘normaal’ glas en overleeft een val- of kraspartij prima. Het leder onder het display is voorzien van touchtechnologie, maar de precieze werking (en het nut) heb ik niet kunnen ontdekken. Qua design doet de telefoon mij overigens denken aan de BlackBerry Bold-serie, maar dan luxer.

bellperre 2

Als we naar de specificaties kijken, stellen die wat teleur voor een toestel met een prijskaartje van minimaal 2600 euro. Voor dat bedrag had ik uitmuntende hardware verwacht, maar dit lijkt meer op een Samsung Galaxy S3. Het scherm meet 4,9″ en telt slechts 1820 bij 720 pixels, HD-dus. Onder de motorkap tref je een niet nader genoemde 1,5Ghz dualcore processor aan die wordt bijgestaan door 2GB RAM, ook wel werkgeheugen genoemd. De camera aan de achterzijde schiet foto’s in 8 megapixels en de webcam neemt selfies in 1,9 megapixels. Qua connectiviteit is de Bellperre Touch voorzien van van Wifi, Bluetooth, NFC en 4G-ondersteuning, al hebben Nederlanders weinig aan dat laatste: de gebruikte banden werken niet in Europa. Uit foto’s op Bellperre’s website valt op te maken dat de telefoon draait op Android 5.0 Lollipop.

Afijn, een smartphone die voor velen van ons – inclusief ondergetekende – onbetaalbaar is, maar mocht je je willen onderscheiden van de rest dan kan dit een kandidaat zijn. Bestellen kan alleen door een e-mail naar Bellperre te sturen, meer informatie vind je op hun website.

Via: GSMHelpdesk

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter