Je bent slimmer met een iPhone

Ben je in het bezit van een iPhone? Dan ben je waarschijnlijk slimmer dan je mede mens. Althans dat concludeert CNN Money op basis van een kleinschalig onderzoek van advertentienetwerk Chitika. Het onderzoek is verricht in Amerika en uit het onderzoek blijkt dat in Staten waar relatief veel mensen hoog onderwijs hebben genoten eerder een iPhone in bezit hebben dan in Staten waar mensen een laag onderwijs hebben genoten. 

De iPhone van Apple is voornamelijk populair in staten waar mensen hoog onderwijs hebben gevolgd en dit heeft volgens advertentienetwerk Chitika een verband met de welvaart. Een verdere conclusie is niet nodig voor het onderzoek, want ze stellen dat mensen met een hoger genoten opleiding eerder een iPhone kunnen kopen omdat ze meer verdienen dan mensen die laag onderwijs hebben gevolgd. Het onderzoek kan wat ons betreft met een flinke korrel zout genomen worden want er is per staat gekeken en niet op wijken of buurten in een staat. Het advertentienetwerk Chitika geeft namelijk zelf ook wel aan dat het onderzoek ‘niet allesomvattend’ is.

Wat ons betreft zegt het opleidingsniveau niet heel veel en heeft het een niet altijd met het ander te maken. Dit geldt zeker niet voor de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon. Als je het geld dat je moet betalen voor een iPhone ervoor over hebt zal je ongetwijfeld gewoon de smartphone aanschaffen. Het maakt dan niet uit welke opleiding je genoten hebt.

De iPhone is veruit de populairste smartphone in de Verenigde Staten. Meer dan 42 procent van alle mensen in de Verenigde Staten hebben een smartphone met het logo van Apple, dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeker comScore. Samsung is Apple’s grootste concurrent. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft 28 procent van de markt in de Verenigde Staten in handen. In de Verenigde Staten worden wel meer Android-smartphones verkocht dan Apple smartphones maar dan van heel veel verschillende merken.

Nieuwe iPhone zorgt voor explosieve omzetgroei voor Apple

Onlangs heeft Apple de kwartaalcijfers voor het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2014/2015 gepresenteerd. Het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar van Apple liep tot 27 december 2014 en in dit kwartaal heeft het Amerikaanse bedrijf een recordomzet geboekt, namelijk 74,6 miljard. In dit eerste kwartaal van het gebroken boekjaar heeft Apple in totaal 74,5 miljoen iPhone exemplaren verkocht.

Het overgrote gedeelte van deze verkopen is toe te rekenen aan de verkoop van iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Door de recordomzet heeft Apple ook een recordwinst geboekt van 18 miljard dollar. Dit is nog nooit eerder vertoond door een beursgenoteerd bedrijf. CEO Tim Cook heeft aangegeven dat de vraag naar Apple-producten explosief gestegen is en dat de omzet en winst wellicht nog hoger uit waren gekomen als de nieuwe iPhones volop beschikbaar waren geweest in de eerste weken.

Apple kampte namelijk met een te laag aanbod terwijl de vraag naar de nieuwe iPhones gigantisch hoog waren. Hierdoor heeft Apple in sommige markten zoals in Nederland de levering van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus tijdelijk stop moeten zetten via sommige kanalen. Je mocht in Nederland blij zijn als je de iPhone 6 Plus bijvoorbeeld in je bezit had want dit toestel was sporadisch maar verkrijgbaar. Pas sinds november 2014 heeft Apple de nieuwe iPhones weer volop kunnen leveren en liepen de levertijden terug.

iphone62

iPhone 6 meest gevraagd met de feestdagen

De nieuwe iPhones van Apple waren zo razend populair dat het tevens ook direct de meest gevraagde gadget was voor de feestdagen. De iPhone 6 sloeg alles want bij vrijwel iedereen stond de smartphone bovenaan het verlanglijstje. De smartphone van Apple is hierdoor ook het meest gegeven gadget tijdens de feestdagen. Dit heeft absoluut bijgedragen aan het feit dat Apple een recordomzet heeft geboekt in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar.

De iPhone 6 Plus blijkt toch minder populair te zijn dan zijn kleinere broertje. Veel mensen zouden graag een iPhone 6 Plus met abonnement willen kopen maar omdat het toestel een aanzienlijk groot formaat heeft met het 5,5 inch beeldscherm kiezen mensen toch eerder voor de iPhone 6 met 4,7 inch beeldscherm. Vooral omdat de stap van een 4 inch iPhone naar een 5,5 inch iPhone enorm te noemen is kiezen mensen eerder voor de iPhone 6. Het nadeel bij het kiezen voor de kleinere iPhone is dat het toestel geen optische beeldstabilisatie heeft en ook geen Full-HD schermresolutie. Daarnaast heeft de iPhone 6 Plus nog enkele andere leuke features die iPhone 6 niet heeft.

iOS update voor iPhones

Recent heeft Apple een update uitgebracht voor het mobiele besturingssysteem iOS. De update geldt voor iOS voor iPhone, iPad en iPod Touch. De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem is 8.1.3 en is voornamelijk gericht op de problemen bij het installeren van vorige updates.

Gebruikers klaagden op social media steen en been over het feit dat de vorige updates van het mobiele besturingssysteem niet geïnstalleerd kon worden omdat de gebruikers de melding kregen dat er een gebrek was aan opslagruimte. Dit kwam omdat er in de update een bug zat verstopt en volgens mededeling van Apple is de bug nu verholpen en kan iOS 8.1.3 moeiteloos geïnstalleerd worden op alle iOS apparaten die iOS 8 ondersteunen. Naast de oplossing voor het niet kunnen installeren van de voorgaande update heeft Apple ervoor gezorgd dat het mobiele besturingssysteem nu ook een stuk stabieler werkt en zijn de prestaties verbeterd.

iphno6

Wat heeft Apple in 2015 voor ons in petto

Normaliter zal 2015 in het teken staan van het welbekende S-jaar voor de iPhone. Maar wat gaat Apple doen nu de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zo ongelooflijk populair zijn. Komt Apple echt wederom met een kleine upgrade van deze twee geweldige toestellen of komt Apple met totaal iets anders. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus verkopen worden nooit meer achterhaald, misschien volgend jaar in 2016 maar in 2015 is de hele wereld al voorzien van een geweldige Apple smartphone. Als Apple met iPhone 6s en iPhone 6s Plus op de proppen komt zullen de twee toestellen voorzien worden van iets krachtige hardware maar daar zal het ook bij blijven. Wat zou jij doen? Nog een extra jaar wachten op iPhone 7 of toch dit najaar al de iPhone 6s of iPhone 6s Plus kopen?

Bron: https://www.smartphoneclub.com/

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter