LG G Flex 2 medio maart verkrijgbaar in Nederland

LG meldt in een persbericht dat de G Flex 2 medio maart in de Nederlandse winkels komt te liggen. Het toestel krijgt een adviesprijs van 699 euro en komt exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile.

De LG G Flex 2 werd tijdens de CES 2015, begin januari, onthuld. De telefoon is de opvolger van de originele G Flex en is zowel van binnen als van buiten verbeterd. De behuizing is wat krom, wat volgens de fabrikant de duurzaamheid en het gebruiksgemak van de smartphone moet vergroten. De kromming zou ervoor zorgen dat de telefoon minder snel breekt bij een val en de achterzijde is voorzien van zelfhelend materiaal dat kleine krasjes binnen enkele seconden laat verdwijnen. Door de kromme behuizing ligt de G Flex 2 ook beter in de hand bij het bellen, met als bijkomend voordeel dat de microfoons dichter bij je mond zitten waardoor je beter verstaanbaar bent. De telefoon beschikt over goede specificaties, met het 5,5″ Full-HD scherm als blikvanger. LG heeft qua chipset gekozen voor het topmodel van Qualcomm, de Snapdragon 810. Deze beschikt over twee keer vier kernen, ook wel een octacore genoemd. Er komen modellen met 2GB en 3GB werkgeheugen en ook de hoeveelheid opslagcapaciteit verschilt: er kan gekozen worden uit 16GB of 32GB. Onduidelijk is welk(e) model(len) T-Mobile Nederland gaat verkopen. Aan de achterzijde van het toestel is een 13 megapixel camera aanwezig en ook een 2 megapixel webcam ontbreekt niet. De G Flex 2 draait op Android 5.0 Lollipop met LG’s schil, welke recent ook beschikbaar is gekomen voor de G3.

Ik heb op de CES 2015 kort kunnen spelen met de G Flex 2 en ben erg onder de indruk. Waar ik de oorspronkelijke G Flex een ‘experimenteel apparaat’ vond, lijkt dit model een echt consumentenproduct. Het toestel voelt goed aan, draait snel en ook de software heeft een goede indruk achtergelaten. Vanaf medio maart kun je de telefoon bij T-Mobile Nederland aanschaffen, waarschijnlijk alleen in combinatie met een abonnement. Laat je even weten wat jij van dit toestel vindt?

Bron: Persbericht LG, via: Tweakers

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter