Review: Maven batterycase voor iPhone 6

Het Amerikaanse Lenmar produceert powerbanks en batterycases voor mobiele apparaten. Recent lanceerde het bedrijf een batterycase voor de iPhone 6, die je toestel van 3000 mAh extra power voorziet. Ik testte deze 99 dollar kostende case twee weken, mijn ervaringen lees je hier.

De accuduur van smartphones is voor veel mensen ondermaats, maar daar zijn oplossingen voor. Een goed voorbeeld is de battercase, een hoesje met ingebouwde batterij om je telefoon wat extra uurtjes energie te geven. In deze review bespreek ik een case van Lenmar, welke speciaal ontworpen is voor de iPhone 6 en beschikt over een 3000 mAh accu.

De case

De afmetingen van de case zijn 152.4 bij 69.85 bij 12,7 millimeter en hij weegt 91 gram. Op papier maakt hij je iPhone 6 dus een stuk forser, hoe dat in de praktijk uitpakt, lees je later. Eerst de behuizing van de case en bijbehorende aansluitingen. De Maven batterycase bestaat uit twee delen: het grote onderstuk en een kleiner bovenstuk. Het bovenstuk is eenvoudig los te koppelen, waarna je de iPhone zo in het onderstuk kunt schuiven. Vervolgens klik je het bovenstuk er weer op en de iPhone zit. Nog even over het loskoppelen van het bovenstuk: dat gaat makkelijk, maar dient op een speciale manier te gebeuren. Bij dagelijks gebruik zitten beide delen strak tegen elkaar aan, maak je dus geen zorgen over een (boven)stuk dat eraf valt of iets dergelijks. Er zijn uitsparingen voor de camera, de 3,5mm ingang, volumeknoppen, het schuifje daarboven en de aan- en uitknop. De 3,5mm ingang is door de extra centimeter niet toegankelijk voor iedere set oordopjes of koptelefoon, dus levert Lenmar een kort verlengkabeltje mee. Een nette oplossing voor een ‘probleem’ waar veel batterycases mee kampen.

20150124_161752

 

De knoppen bedienen gaat door de uitsparing wat anders dan zonder case, maar na wat gewenning werkt het prima. De camera aan de achterzijde ondervindt geen hinder door de extra dikte van de case, wel zo fijn. Aan de onderzijde van de case, waar normaal de Lightning-aansluiting te vinden is, is een Micro-USB poort aanwezig. Dit omdat de iPhone is aangesloten op de ingebouwde Lightning-aansluiting van de case, waar hij de stroom vandaan haalt. Via de Micro-USB poort laad je de batterycase en iPhone 6 dus op, iets waar ikzelf geen problemen mee heb. Ben je geen fan van deze methode, dan haal je binnen enkele seconden de iPhone uit de case en kun je hem via de vertrouwde Lightning-aansluiting opladen. Aan de achterzijde van de case vind je een knop, welke het opladen aan- en uitzet. Druk je de knop kort in, dan geeft de indicator aan hoeveel procent aan stroom er nog aanwezig is.

Nu zitten de speakers van de iPhone 6 aan de onderzijde, die door de case dichtgetimmerd is. Daar heeft Lenmar gelukkig wat op bedacht, iets verrassend goeds zelfs. De voorzijde beschikt over een soort speakergrill, wat ervoor zorgt dat de geluidskwaliteit nauwelijks minder is dan bij het gebruik zonder case. Verder zijn de randen van de case wat hoger gemaakt, om zo het display van je kostbare telefoon te sparen bij een valpartij. Hoe goed het werkt, heb ik niet durven testen, maar helpen zal het sowieso.

Qua gebruiksgemak zit het wel goed. Ja, de case maakt je iPhone 6 een stuk dikker en wat zwaarder, maar ik ervaar dat niet als een groot nadeel. Persoonlijk vind ik de telefoon erg dun (lees: breekbaar) en licht, deze case maakt hem wat meer ‘smartphone’. Voor wie de afmetingen van de iPhone 6 waardeert, kan deze case als lomp worden ervaren, maar voor mij maakt hij de telefoon wat robuuster (naast de extra stroom).

20150124_161547

Extra powerrr

Over naar waar het allemaal om draait: de ingebouwde batterij. De case beschikt over een 3000 mAh Lithium-Polymer batterij, 110 procent de capaciteit van de accu van de iPhone 6. Met de knop aan de achterzijde van de case kun je de accu aan- en uitzetten, zodat er geen stroom verloren gaat. Verder werkt het heel simpel: houd de knop drie seconden ingedrukt om de stroom in te schakelen en de iPhone begint direct met opladen. Wanneer je het opladen wilt stoppen, houd je de knop weer drie seconden ingedrukt en de stroom wordt uitgeschakeld. Het opladen gaat met 5V/1A, een zeer acceptabele snelheid. Het laden gaat stabiel en de case en iPhone worden niet warm. Waar ik als intensieve gebruik vaak om 17:00 tegen een lege accu aanloop, kon ik door deze batterycase een tot diep in de nacht door. Het fijne aan zo’n batterycase is dat je niet hoeft te klooien met kabels, stopcontacten of iets dergelijks, maar gewoon de knop indrukt en verder gaat.

Conclusie

Een prima case met grote ingebouwde batterij: ik ben enthousiast. De Maven batterycase is eenvoudig te gebruiken en zorgt ervoor dat ook de zware gebruiker het einde van de dag haalt. Het prijskaartje van 99 dollar vind ik dan ook gerechtvaardigd, al blijft het aardig wat geld. Kijkend naar wat de concurrentie biedt, heeft Lenmar deze batterycase qua goed in de markt gepositioneerd en raad ik hem zeker aan. Er is echter een probleem: de Maven batterycase voor de iPhone 6 is vooralsnog alleen te bestellen via Lenmar’s website, die niet naar Nederland verzendt. Volgens Lenmar gaat de Nederlandse retailer Coolblue de case echter ‘binnenkort’ verkopen, al wil laatstgenoemde geen commentaar geven. Wat mij betreft is hij het wachten waard, al zijn er genoeg andere goede batterycases voor wie niet wil wachten.

Foto’s

Ik heb natuurlijk een aantal foto’s van de case geschoten, zodat je goed kunt zien hoe hij eruit ziet en werkt. Laat vooral weten wat jij van deze batterycase vindt. Ik hoor het graag in een reactie onder deze review.

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons