Wolfgang komt met eerste 4G-toestel

Wolfgang, de smartphonemaker die zijn toestellen via de Aldi verkoopt, komt zaterdag 21 februari met de AT-AS45LTE. Deze telefoon kan overweg met 4G-netwerken, beschikt over een Qualcomm-chipset en krijgt een prijskaartje van 199 euro met zich mee.

Het eerste 4G-toestel van Wolfgang is een feit. De AT-AS45LTE beschikt over een 4,5″ scherm dat 960 bij 540 pixels telt, qHD-resolutie dus. Het gebruikte paneel is voorzien van TFT-technologie, wat voor minder goede kijkhoeken zorgt dan IPS-displays. Onder de motorkap is de telefoon voorzien van een Qualcomm Snapdragon MSM8916 (410) processor, dit is een quadcore die zijn werk doet op 1,4Ghz per kern. Waar vorige Wolfgang-smartphones gebruik maken van een MediaTek-chipset die niet met 4G-netwerken overweg kunnen, heeft het bedrijf voor dit toestel een Qualcomm processor gekozen. Deze kan verbinding maken met alle Nederlandse 4G-netwerken, wat je – wanneer je abonnement/sim-only 4G-geschikt is en je dekking hebt – razendsnel kan surfen op het wereldwijde web. Wolfgang heeft de AT-AS45LTE verder de beschikking gegeven over 1GB werkgeheugen (RAM) en 8GB aan opslagcapaciteit, eventueel uit te breiden met een Micro-SD kaartje (max. 64GB). De accu heeft een capaciteit van 2000 mAh en is verwisselbaar, zoals bij alle Wolfgang-smartphones. Het toestel slikt twee simkaarten – ook wel dual-sim genoemd -, wat handig is als je bijvoorbeeld een werk- en privénummer hebt. De afmetingen van de Wolfgang AT-AS45LTE bedragen 133 bij 66 bij 9,5 millimeter en hij weegt (inclusief accu) 140 gram.

Aan de achterzijde vind je een 8 megapixel camera met flitser, de camera aan de voorzijde schiet kiekjes in 2 megapixels. Qua connectiviteit is de telefoon voorzien van een FM-radio, Wifi 802.11 b/g/n, GPS, A-GPS en Bluetooth 4.0. De AT-AS45LTE draait op Android 4.4 KitKat met een lichte schil van Wolfgang. Het is onduidelijk of de telefoon een update gaat krijgen naar Android 5.0 Lollipop, maar ik reken er niet op. Deze Wolfgang-smartphone wordt geleverd met een setje oordopjes, een oplaadkabel, adapter en verschillende boekjes. Het toestel is zaterdag 21 februari verkrijgbaar bij filialen van Aldi Nederland en kost 199 euro. De ervaring leert ons dat de voorraden (zeer) beperkt zijn, dus mocht je geïnteresseerd zijn dan loont het om op tijd aanwezig te zijn.

Zelf vind ik dat je op papier een hoop waar voor je geld krijgt en lijkt het me een goede concurrent voor smartphones in deze prijsklasse, met de Motorola Moto G als bekendste voorbeeld. Wat vinden jullie van de Wolfgang AT-AS45LTE? Laat het even weten in een reactie onder dit artikel, ik hoor het graag.

 

 

Bron: Wolfgang webshop
Via: Androidworld

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Reacties (1)

  • Avatar

    Marion

    |

    Als echte Wolfgang fan kan ik niet wachten op dit toestel. Ben heel benieuwd. Alle voorgangers bevielen ook goed. En het voordeel van dual sim zoals ook de andere toestellen.

    Reply

Laat een reactie achter