Deze tablet sleepte in 24 uur een ton binnen op Kickstarter

Het Chinese Jide heeft met haar Remix Ultra Tablet binnen een dag ruim honderdduizend dollar opgehaald. Het apparaat lijkt qua design en specificaties op de Microsoft Surface Pro en draait op een aangepaste versie van Android 4.4 KitKat.

De Remix Ultra Tablet werd begin dit jaar onthuld en wordt momenteel al in China verkocht. Jide, het bedrijf achter de tablet, wil nu ook de Amerikaanse en Europese markt gaan betreden en heeft ervoor gekozen om dit via een Kickstarter-campagne te doen. Gratis aandacht en geïnteresseerden kunnen direct een tablet bestellen, handig hoor. Als promotiestunt kreeg een select aantal bezoekers de kans om de tablet voor slechts 39 dollar aan te schaffen, terwijl de normale prijs 349 dollar is. Het benodigde bedrag van honderdduizend dollar is dus snel binnengehaald, waardoor Amerikaanse en Europese klanten de tablet in mei kunnen verwachten.

Specificaties

Van de buitenkant lijkt de Remix Ultra Tablet sterk op de Surface Pro. De kickstand aan de achterzijde, het vierkante ontwerp en de meegeleverde toetsenbord cover: er is duidelijk naar concurrerende tablets gekeken.

De tablet heeft een 11,6″ Full-HD scherm (1920 bij 1080 pixels). Er wordt gebruik gemaakt van een Nvidia Tegra 4+1 processor en 2GB werkgeheugen. Aan de voor- en achterzijde vind je een 5 megapixel camera, de accu meet 8100 mAh. De interne opslagcapaciteit bedraagt 64GB, wat uitgebreid kan worden met een Micro-SD kaartje. Het apparaat draait op het verouderde Android 4.4.2 KitKat, maar krijgt volgens het bedrijf ‘spoedig’ een update naar versie 5.0 Lollipop. Jide heeft flink lopen sleutelen aan het besturingssysteem en dat is naar mijn mening een goed iets. Zo is het mogelijk om eenvoudig twee of drie apps naast elkaar te laten draaien en vind je onderin het scherm de meest recent gebruikte apps, net als in Windows.

In januari heb ik op de CES kort met de tablet kunnen spelen en ik ben onder de indruk. De bouwkwaliteit is dik in orde, het toetsenbord maakt je een stuk productiever en ook het besturingssysteem komt goed over. De Jide Remix Ultra Tablet komt voor mij over als een interessante laptopvervanger met een prijskaartje van 349 dollar (+ 20 dollar verzending naar Nederland) is hij nog betaalbaar ook. Je kunt de Remix Ultra Tablet aanschaffen op Kickstarter.
Wat vind jij van deze tablet?

Via: Androidpolice

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons