Google komt met ebola-bestendige tablet

Google heeft in samenwerking met hulpverleners een tablet uitgebracht die ‘ebola-proof’ is. Het apparaat kan ondergedompeld worden in chloor en wordt momenteel getest in Sierra Leone.

Na een dringende oproep van Artsen zonder Grenzen (AzG) hebben Google en technische hulpverleners een tablet ontwikkeld die gebruikt kan worden in door ebola getroffen gebieden. Volgens AzG  is zo’n speciale tablet hard nodig om medisch personeel te ondersteunen bij het bijhouden van patiëntgegevens. Normaal gesproken gebeurt dit op papier, maar vanwege de veiligheidsmaatregelen kan dit niet.Gebruikte materialen moeten bij het doorgeven een chloorbad ondergaan om de bacteriën te doden. Ebola-gebied verlaten is ondenkbaar en daarom komt de internetverbinding van de tablet van pas: patiëntgegevens kunnen eenvoudig wereldwijd worden gedeeld.

Prince of Wales MSF Ebola Medical Centre in Freetown

De gebruikte tablet komt van Sony en lijkt een Tablet Z2-model te zijn. Hieromheen zit een stevige case die chloorbestendig is. De hoeken zijn afgerond om de beschermende kleding van de hulpverleners niet te beschadigen. De tablet kan door de case gebruikt worden in extreme weersomstandigheden, bijvoorbeeld een droge zandstorm. De tablet wordt draadloos opgeladen, waarschijnlijk via Qi-techniek.

Google heeft inmiddels acht tablets naar Sierra Leone gestuurd. Lokale hulpverleners zijn positief, zo valt op te maken uit de eerste reacties.

 

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons