KLM geeft Android-app ondersteuning voor Android Wear

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft haar Android-app een update gegeven die ondersteuning voor Android Wear-smartwatches brengt. Gegevens als je stoelnummer, vertrektijd en gate worden op je horloge weergeven.Vorig jaar begon de opmars van smartwatches en die lijkt voort te zetten. De slimme horloges draaien op verschillende besturingssystemen, maar met name Google’s Android Wear-besturingssysteem vindt gretig aftrek bij fabrikanten als LG, Samsung, Asus en Motorola. Steeds meer bedrijven springen in op deze trend en updaten hun diensten met ondersteuning voor dit platform. De KLM bracht vandaag een update voor hun Android-app uit die reizigers met een Android Wear-horloge fijn in de oren zal klinken.

Op het horloge wordt vanaf 24 uur voor vertrek informatie over je vlucht getoond, bijvoorbeeld naar welke gate je moet. Ook gegevens als je vluchtnummer, tijd van vertrek en aankomst zijn op het scherm te vinden. Verder wordt een Aztek-code met daarin je boarding pass op het scherm geplaatst, deze kan door het KLM-personeel gescand worden. Ook je stoelnummer wordt getoond, zo valt op te maken uit de vrijgegeven foto’s.

De KLM app voor smartwatches biedt klanten in een oogopslag relevante en actuele vluchtinformatie. In de toekomst willen we meer innovaties aan elkaar verbinden om onze passagiers altijd een stap voor te zijn in hun informatiebehoefte. – Tjalling Smit, Senior Vice President E-commerce van Air France-KLM

Volgens het persbericht is de Android Wear-app een test die later wordt geëvalueerd en wordt deze informatie gebruikt bij de ontwikkeling van de aanstaande Apple Watch.

Aangezien Android Wear vooralsnog alleen compatibel is met Android, heeft de KLM alleen haar Android-app van een update voorzien. Deze is nu te downloaden in de Google Play Store. Laat je even weten wat jij van dit nieuws vindt?

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons