LG G Flex 2 nu verkrijgbaar in Nederland

De LG G Flex 2 is een high-end smartphone die opvalt door zijn gekromde behuizing. Het toestel draait op Android Lollipop, heeft een 5,5″ scherm en is sinds deze week in ons land verkrijgbaar. Los kost hij zo’n 650 euro en hij is ook te bestellen in combinatie met een abonnement.

Design

De LG G Flex 2 werd begin januari op de Amerikaanse technologiebeurs CES onthuld. Hij geldt als opvolger van de originele G Flex en uit dat in zowel de specificaties als in het ontwerp. De G Flex 2 is voorzien van een gekromde/gebogen behuizing die volgens LG voor meer stevigheid moet zorgen. Het scherm van de telefoon zou bij een valpartij minder snel barsten en omdat de behuizing enigszins gebogen kan worden, zou hij minder snel breken in een strakke broekzak. De behuizing is van plastic en bij de achterzijde heeft dat een verklaring: hierin zit speciaal spul dat kleine krasjes laat verdwijnen. Deze technologie zit ook in de eerste generatie G Flex maar is hier – zoals verwacht mag worden – verbeterd. Krasjes van de sleutels zouden binnen enkele seconden verdwijnen, iets wat we nog niet in de praktijk hebben kunnen testen.

Specificaties

Het scherm van de telefoon meet 5,5″ en telt 1920 bij 1080 pixels, Full-HD resolutie dus. Onder de motorkap vinden we één van de snelste chipsets van dit moment, de Qualcomm Snapdragon 810. Deze processor beschikt over acht kernen en wordt in verband gebracht met oververhittingsproblemen. Of dit bij de LG G Flex 2 daadwerkelijk speelt, is nog niet bekend. De hoeveelheid werkgeheugen meet 2GB of 3GB, afhankelijk van welk model je kiest. Ook de opslagcapaciteit verschilt, deze meet 16GB of 32GB en is in beide gevallen uitbreidbaar met een Micro-SD kaartje. De smartphone draait op Android 5.0 Lollipop met LG’s softwareschil die momenteel ook de G3-telefoon te vinden is. Wanneer de G Flex 2 een update naar Android 5.1 kan verwachten is nog onduidelijk. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en is niet verwijderbaar.

Aan de achterzijde van de telefoon is een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie (OIS) aanwezig. De webcam heeft een wat karige resolutie van 2.1 megapixels. Verbindingsmogelijkheden als Wifi, Bluetooth, GPS, NFC en 4G-ondersteuning zijn op de G Flex 2 te vinden.

productfoto

Kopen?

Het 2GB/16GB-model van de LG G Flex 2 is nu in Nederland verkrijgbaar bij verschillende aanbieders. Zij verkopen de telefoon los voor zo’n 650 euro maar bieden hem ook aan in combinatie met een abonnement. Laat je even weten wat jij van deze smartphone vindt?

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons