Review: Toast cover voor de iPhone 5

In de wereld van saaie accessoires fleurt Toast je apparaten op met stickers van echt hout. Klinkt hip, maar werkt het ook echt? Ik heb het voor je uitgezocht, lees snel verder voor mijn ervaringen.

Toast

Toast is een Amerikaans bedrijf dat apparaten als smartphones, tablets en Macbooks opfleurt met op maat gemaakte stickers van echt hout. Op hun website kun je zien welke toestellen worden ondersteund. Ik heb Toast op de CES 2015 leren kennen als een klein bedrijf dat gerund wordt door een paar bijzonder aardige en creatieve mensen. De houten stickers maakten de apparaten totaal anders en voelden erg goed aan. Reden genoeg om een exemplaar te bestellen en te kijken hoe zo’n ‘Toasted’ toestel bij dagelijks gebruik bevalt.

Wat zit er in de doos?

Ik wilde mijn iPhone 5 helemaal ‘toasten’ en bestelde daarom de totale kit. Deze bestaat uit stickers voor de voor- en achterzijde, de zij- en bovenkanten en knoppen. Naast deze sticker bevatte de verpakking ook twee briefjes en een korte uitleg hoe je de stickers het beste op de iPhone kunt plakken. De kit kost  39 dollar + verzending naar Nederland.

20150215_112213

Mijn ervaring

Het plakken van de stickers ging snel en zonder problemen, al komt dit waarschijnlijk omdat ik hulp kreeg van mijn broertje. Hij hield de telefoon vast zodat ik mij kon focussen op het plakken van de stickers. We zijn zo’n tien minuten bezig geweest. Wanneer je alleen bent, wordt het goed Toasten van je apparaat lastig, zo vermoed ik.

Zelf ben ik erg blij met het resultaat: door de houten look ziet de telefoon er heel anders (lees: whoa, wat cool!) uit. Ook andere mensen viel het op: ik kreeg de afgelopen weken tientallen reacties op het houten design en vrijwel iedereen was enthousiast. Veel mensen wilden de telefoon even vasthouden, vroegen of het echt hout is en riepen dat ze dit nog nooit gezien hadden. Naast het uiterlijk verandert ook de manier waarop de iPhone in je hand ligt, positief naar mijn idee. Ik vond het toestel nooit zo fijn om vast te houden, maar met de houten ‘feel’ voelt het goed, stoer en biedt het aardig wat grip. Ideaal is het nog steeds niet, er zijn smartphones die beter in de hand liggen, maar de Toast-cover is naar mijn mening wel een verbetering als je kijkt naar de kale iPhone 5.

20150215_114944

De sticker aan de onderzijde bedekt gedeeltelijk de speaker, maar dit blijkt geen probleem te zijn voor de geluidskwaliteit; die is even goed/slecht als wanneer je ‘stickervrij’ belt of muziek afspeelt. Ook bij het gebruik van de camera’s en knoppen merk je geen verschil, wel zo fijn. Wel valt het op dat de licht opstaande randen rondom het scherm stof en andere viezigheid aantrekken, dit verwijderen vergt relatief veel tijd en energie.

Qua bescherming moet je niet teveel verwachten want hoe premium en stevig het hout ook aanvoelt; het is en blijft een sticker. De telefoon laten vallen is dus niet verstandig, maar bij dagelijks gebruik heeft de Toast-cover mij verrast: het hout is opvallend krasbestendig. Na drie weken gebruik valt er geen krasje te bespeuren, ondanks dat ik niet zo voorzichtig ben met mijn toestel. De stickers hechten goed aan de iPhone; ze zitten nog even stevig als op dag één. Wat de duurzaamheid betreft, zit het dus wel goed.

Conclusie

De Toast-cover is geen hoesje, laat dat duidelijk zijn. Hij beschermt de telefoon tegen kleine krasjes en misschien nog wel meer, maar hij is bedoeld om je iPhone te pimpen. Smaken verschillen, al vinden veruit de meeste mensen het een stijlvolle manier om je telefoon te laten onderscheiden van al die andere iPhone 5’s. Ik raad je aan om het bevestigen van de stickers met z’n tweeën te doen, dan gaat het snel en eenvoudig. De prijs van 39 dollar exclusief verzendkosten naar Nederland is vrij fors, maar voor dat geld krijg je wel een toffe en vrij unieke kit om van je iPhone 5 een volledig ander toestel te maken. Ik ben enthousiast!

Voor meer informatie en de mogelijkheid om de cover te bestellen, kun je hier terecht.

Foto’s

Ook deze Toast-accessoire is veelvuldig op de foto gezet zodat je een goed beeld krijgt.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons