Samsung presenteert Galaxy S6 en S6 Edge

Samsung heeft tijdens het Mobile World Congress (MWC) de langverwachte Galaxy S6 en S6 Edge gepresenteerd. Zoals verwacht beschikken de telefoons over een metalen behuizing, de beste specificaties en een nieuwe versie van de softwareschil TouchWiz.

Galaxy S6

De Samsung Galaxy S6 is voorzien van een 5,1″ display dat 2650 bij 1440 pixels telt, QHD-resolutie dus. Er wordt gebruik gemaakt van een AMOLED-paneel voor oververzadigde kleuren. Om het toestel te beschermen tegen krassen en valschade heeft Samsung het scherm een laagje Corning Gorilla Glass 4 meegegeven.

Intern vinden we de nieuwste 64-bit Exynos 7-processor die over acht kernen beschikt. Vier daarvan lopen op 2,1Ghz, de andere vier op 1,5Ghz. Het werkgeheugen meet 3GB en de opslagcapaciteit is 32GB, 64GB of 128GB groot. Dit kan niet uitgebreid worden met een SD-kaart, iets wat bij de Galaxy S5 nog wel mogelijk was. De telefoon heeft een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie aan de achterzijde, deze kan ook in 4K-resolutie filmen. De webcam schiet selfies in 5 megapixels en kan filmen in 1080p-resolutie. Qua connectiviteit is het toestel voorzien van onder meer Wifi, Bluetooth, NFC, 4G-ondersteuning en GPS. De Galaxy S6 kan draadloos worden opgeladen en kan – wanneer hij wordt opgeladen via het stopcontact – na tien minuten laden weer vier uur gebruikt worden. De accu heeft overigen een capaciteit van 2550 mAh en moet bij dagelijks gebruik langer meegaan dan de accu van de Galaxy S5, ondanks dat de S6 een scherm met meer pixels heeft. Klinkt interessant, maar dat moeten we eerst maar eens testen. De telefoon draait op Android 5.0 Lollipop met Samsung’s nieuwste versie van TouchWiz.

De thuisknop bevat – net als bij de S5 – een vingerafdrukscanner, al is deze flink aangepast. Vergelijkbaar met de recente iPhones hoef je alleen nog maar je vinger op de knop te houden om de telefoon te ontgrendelen, iets wat mij veel fijner lijkt werken dan het sleep-mechanisme bij de S5. Aan de achterzijde van de S6 is trouwens ook de bekende hartslagmeter aanwezig, al is vooralsnog onduidelijk of, en zo ja wat, daaraan veranderd is.

Het toestel is slechts 6,8 millimeter dik en weegt 138 gram. Hij komt uit in de kleuren blauw, goud, wit en donkergrijs/zwart.

Galaxy S6 Edge

De Edge-variant van de Galaxy S6 beschikt over dezelfde specificaties maar een gewijzigd design. Het scherm van de telefoon loopt over de zijkanten door. De Galaxy Note 4 Edge heeft een scherm dat aan één kant van het scherm verder gaat, maar Samsung heeft er dus voor gekozen om bij de S6 Edge beide zijden van deze feature te voorzien. De S6 Edge is 7.0 millimeter dik en weegt 132 gram.

s6 edge

Prijzen en beschikbaarheid

De Galaxy S6 en S6 Edge zijn vanaf 10 april verkrijgbaar in Nederland. Onderstaand rijtje bevat de prijzen van de verschillende modellen.

S6 32GB: 699 euro.
S6 64GB: 799 euro.
S6 128GB: 899 euro.

S6 Edge 32GB: 849 euro.
S6 Edge 64GB: 949 euro.
S6 Edge 128GB: 1049 euro.

Ga jij een van deze toestellen aanschaffen?

Via: Samsung persbericht

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons