High-end smartphones voor een aantrekkelijke prijs

De Chinese smartphonemaker LeTV heeft drie smartphones aangekondigd die binnenkort in Amerika verkocht gaan worden. QHD-scherm, snelle processor, veel opslaggeheugen, strak design en de nieuwste USB C-poort en dat voor minder dan 400 dollar: klinkt goed.

Zelf had ik nog nooit van LeTV gehoord, misschien onterecht. Het bedrijf blijkt al langere tijd smartphones te verkopen en presenteerde deze week de drie nieuwste modellen. Ik stel je voor aan de Le Max, de Le 1 Pro en de Le 1. Hieronder de specificaties.

Le Max

Voorzien van een 6,3″ scherm is dit een echte phablet. De resolutie van het display bedraagt 2560 bij 1440 pixels (QHD). De telefoon loopt een Qualcomm Snapdragon 810 processor die zijn werk op 2Ghz doet. Er zijn acht 64-bit kernen aanwezig die worden bijgestaan door een flinke 4GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit meet 64GB of 128GB, afhankelijk van welk model je kiest. Of er een Micro-SD slot aanwezig is, is niet bekend. Aan de achterzijde van de telefoon vind je een 21 megapixel camera met f/2.0-aperture en OIS (optische beeldstabilisatie). De 4 megapixel webcam bevat Ultrapixe-technologie, net als bij onder andere de HTC One M9. De accu van de phablet heeft een capaciteit van 3500 mAh en lijkt niet verwisselbaar. Het toestel is voorzien van een infraroodsensor, slikt twee simkaarten en kan overweg met 4G-netwerken.

De behuizing is volledig opgetrokken uit aluminium en huisvest aan de achterzijde een vingerafdrukscanner. Deze werkt vergelijkbaar met die van de Huawei Mate 7: je hoeft alleen je vinger erop te leggen om de telefoon bijvoorbeeld te ontgrendelen.

Le 1 Pro

Deze smartphone lijkt qua ontwerp veel op de Le Max, al zijn er wat de specificaties betreft enkele duidelijke verschillen. Zo heeft het display een grootte van 5,5″ en maakt de camera aan de achterzijde foto’s in maximaal 13 megapixels. De opslagcapaciteit bedraagt 32GB of 64GB, de niet-verwisselbare accu meet 3000 mAh. Ook de vingerafdrukscanner heeft het veld moeten ruimen.

De Le Max

De Le Max

Le 1

Deze goedkopere smartphone beschikt over nette specificaties. Ik noem een 5,5″ Full-HD scherm, 2,2Ghz MediaTek octacore processor, 3GB werkgeheugen en een 3000 mAh accu. De interne opslagcapaciteit is 16GB, 32GB of 64GB groot en aan de achterzijde vind je een 13 megapixel camera. De webcam schiet selfies in 5 megapixels. De behuizing is van plastic, om de prijs van het toestel te drukken. Alle drie de smartphones hebben een USB C-poort en draaien op Android 5.0 Lollipop.

Prijzen en beschikbaarheid

De LeTV Le Max, Le 1 Pro en L 1 komen voor zover bekend niet naar Nederland, maar gaan wel de Amerikaanse verkoop in. De goedkope Le 1 krijgt een prijskaartje van 240 dollar met zich mee, terwijl de Le 1 Pro 400 dollar moet gaan kosten. De prijs van de Le Max is nog niet bekendgemaakt. Zou jij een van deze toestellen aanschaffen?

Via

Labels:

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons