Huawei P8 Max met 6,8″ scherm officieel

Op een eigen persconferentie heeft Huawei naast de P8 ook de grotere P8 Max onthuld. De phablet heeft een 6,8″ scherm, grote accu en draait op Android 5.0 Lollipop. Hij is vanaf volgende maand in Nederland verkrijgbaar en gaat 549 euro kosten.

Het ontwerp van de P8 Max is iets waar Huawei veel aandacht aan heeft besteed, zo wordt ons vertelt. De behuizing bestaat – net als bij de P8 – volledig uit metaal en heeft een industriële look meegekregen. De telefoon is met 6,8mm opvallend dun en komt in twee kleuren op de markt: zilver en goud. De voorkant van het toestel wordt voor 83% bedekt door het beeldscherm, een net ratio met als resultaat een respectievelijk handzame phablet.

Huawei heeft ervoor gekozen om het 6,8″ display van een Full-HD resolutie te voorzien, 1920 bij 1080 pixels dus. Het bedrijf meldt op dit schermformaat geen meerwaarde in een scherper QHD-display (2560 bij 1440 pixels) te zien, al vinden sommigen dit jammer. Onder de motorkap tref je een HiSilicon Kirin 935 processor aan loopt op 2,2Ghz. De chipset heeft acht kernen (octacore) en wordt bijgestaan door 3GB werkgeheugen (RAM). Er is 32GB aan opslagcapaciteit in de 549 euro kostende basisuitvoering van de P8 Max geplaatst, een model met 64GB aan geheugen gaat voor honderd euro meer over de toonbank.p8 max 2

De opslagcapaciteit is het enige verschil tussen de twee varianten. Beide modellen huisvesten een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie aan de achterzijde en ook een 5 megapixel webcam is van de partij. De P8 Max draait op Android 5.0 Lollipop in combinatie met Huawei’s Emotion 3.1-schil, welke flink afwijkt van de kale Android-versie die je op bijvoorbeeld de Nexus-lijn aantreft. De 4360 mAh grote accu moet volgens Huawei voor twee dagen gebruikstijd zorgen en kan onder meer andere smartphones opladen. Door de metalen behuizing is de accu niet verwisselbaar, al is het wel bijzonder dat het gelukt is om zo’n grote accu in een dunne behuizing te stoppen. De speakers zijn als we het persbericht mogen geloven van HiFi-kwaliteit. De P8 Max lijkt ruimte te hebben voor één simkaart en één SD-kaart.

Verkrijgbaarheid en prijs

Zoals eerder gezegd is de Huawei P8 Max vanaf mei in Nederland verkrijgbaar. De uitvoering met 32GB aan geheugen gaat 549 euro kosten en komt in de kleur zilver uit. De gouden variant heeft 64GB aan opslagcapaciteit en wisselt voor 649 euro van eigenaar.

Wat vind jij van deze phablet?

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons