OnePlus brengt OxygenOS uit voor One-smartphone

Met een week vertraging heeft OnePlus vandaag versie 1.0 van zijn Oxygen besturingssysteem uitgebracht. Deze is gebaseerd op Android Lollipop en nu te downloaden voor bezitters van de One-smartphone.

OxygenOS

OnePlus’ eigen ROM is grotendeels ontworpen door ex-medewerkers van Paranoid, een populaire en minimalistische alternatieve Android-versie. Paranoid gebruikt grotendeels de vanille versie van Android en past slechts kleine dingen aan. Ook OxgenOS is zo goed als een kale versie van Android 5.0.2 Lollipop met vooralsnog alleen enkele tweaks als de mogelijkheid om de snelle instellingen-iconen aan te passen. OnePlus meldt dat er momenteel nog wat bugs in de software zitten, daar zou aan gewerkt worden. OxygenOS-gebruikers kunnen met een speciale feedback-app doorgeven wat zij nog missen of anders willen zien. OxygenOS wordt in de toekomst regelmatig via rechtstreekse updates voorzien van nieuwe functies, al blijft vooralsnog onbekend waar we dan aan moeten denken.

Downloaden

Het downloaden van de ROM gaat niet zoals veel smartphone-eigenaren gewend zijn. Zo krijg je geen melding op je telefoon als de update gereed is om te downloaden, maar dien je het complete besturingssysteem zelf te flashen met behulp van je computer. OnePlus geeft op zijn blog aan hoe dit in zijn werk gaat en zegt erbij dat het voor de meer gevorderde gebruiker bedoeld is. Het niet goed volgen van de stappen kan je telefoon veranderen in een baksteen, zo waarschuwt de fabrikant.

CyanogenMod 12 als alternatief

Mocht je OxygenOS niet willen flashen dan kun je wachten op de release van CyanogenMod 12. Deze update komt wél beschikbaar op de telefoon zelf, je dient dan alleen op installeren te drukken. CyanogenMod 12 is net als OxygenOS gebaseerd op Android 5.0 Lollipop maar beschikt over meer functies, bijvoorbeeld een themawinkel om de software naar eigen wens aan te passen. Wanneer CyanogenMod 12 beschikbaar komt, is nog onduidelijk. De update is volgens OnePlus klaar, maar dient nog gecertificeerd te worden door onder meer Google. Zelf verwacht ik de update binnen een week.

OnePlus One-eigenaren, wat gaan jullie doen? OxygenOS flashen of wachten op CyanogenMod 12? Of draaien jullie wellicht nu al een alternatieve ROM, bijvoorbeeld een nightly? Laat het weten in een reactie hieronder, ik hoor het graag.

Via: Phandroid

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons