Review: Fireflex-skin voor de OnePlus One

Er zijn diverse bedrijven die skins aanbieden om je smartphone naar eigen smaak aan te passen. Fireflex Vinyls er één van en stuurde mij een skin voor de OnePlus One, die ik een aantal weken heb getest. Mijn bevindingen lees je hier.

Telefoons zijn niet erg persoonlijk, daar kunnen we niet omheen. Natuurlijk kun je een hoesje gebruiken met een opdruk naar jouw wens, maar een skin is ook een optie. Dit is in feite een sticker die je op je smartphone plakt. Wereldwijd zijn er vele verschillende aanbieders van skins, maar een Nederlandse hebben we vooralsnog niet gezien. Bij buitenlandse aanbieders zijn toffe skins verkrijgbaar, al is de verzending naar ons land vaak prijzig. Het Engelse Fireflex verstuurt zijn skins gratis en snel (binnen een week) naar Nederland en hé, ze zijn nog gaaf ook. Reden voor mij om zo’n skin te testen, voor de OnePlus One in dit geval. Hoe die bevalt, lees je hieronder.

20150307_170501

De Mahogany-skin werd geleverd in een nette bubbeltjesplastic envelop met een reinigingsdoekje en promotieblaadje. Voor een installatiehulp kun je terecht op de website, zo valt daar onder meer op te lezen. Er wordt gemeld dat de skin bedoeld is voor de Silk White (witte) achterkant van de OnePlus One omdat het schuurpapierachtige patroon op de Sandstone Black (zwarte) uitvoering niet goed geschikt is voor een sticker. Ik heb de skin dan ook getest op de witte achterkant.
Het installeren ging prima: sticker aan de onderzijde voorzichtig verwijderen en goed opletten hoe je de skin op de achterkant plakt. Als ‘ie eenmaal zit is het namelijk vrij lastig om hem los te krijgen en opnieuw te plakken. Als de skin naar je idee goed zit, kun je hem helemaal vastplakken door er kort met een föhn overheen te gaan.

De skin bevat uitsparingen voor de microfoon, camera en het OnePlus-logo en dat maakt het een strak geheel. Wel vind ik het jammer dat de skin alleen de achterkant van de telefoon bedekt; voor het totaalplaatje was het toffer geweest als de zijkanten ook waren voorzien. De uitstraling zelf vind ik gaaf: de skin ziet eruit als echt hout. Pak je de telefoon echter op dan voel je direct dat schijn bedriegt: dit is vinyl. Bij droge handen voelt het prima aan, maar als je wat natte (zweet)handen hebt dan biedt de achterkant weinig grip en voelt hij glad aan, niet erg fijn. Alhoewel ik na een paar dagen wel gewend was aan ‘de feel’, vind ik de originele OnePlus-achterkanten beter aanvoelen. Een punt om rekening bij te houden bij aanschaf van zo’n skin: het is een sticker, bescherming biedt hij dus praktisch niet. Ja, kleine krasjes vangt ‘ie op, maar dat is het dan ook wel. Je smartphone laten vallen of bewerken met een sleutelbos is dus niet verstandig. Wat wel een optie is: gebruik de telefoon in combinatie met een doorzichtig hoesje voor meer bescherming en grip maar grotendeels dezelfde look.

20150307_173517

Conclusie

Na de skin een paar weken getest te hebben, ben ik over het algemeen enthousiast. Je geeft je smartphone eenvoudig en goedkoop een andere uitstraling en de kwaliteit van de skin is uitstekend. Let er wel op dat het vinyl anders (naar mijn mening minder fijn) aanvoelt dan de standaard achterkanten, vooral bij nattige handen. Ook voegt de skin nauwelijks bescherming toe, een hoesje (over de skin heen) kan dus handig zijn. De skin is verkrijgbaar bij Fireflex Vinyls en kost 10,94 euro. Verzending naar Nederland neemt zo’n drie werkdagen in beslag, zo meldt de website en is ook mijn ervaring. Overweeg jij je OnePlus One te customizen met zo’n skin?

Foto’s

Hieronder een aantal foto’s die ik van de skin gemaakt heb. Fireflex verkoopt ook allerlei andere soorten skins (ook voor andere smartphones), de door mij geteste skin heet ‘Mahogany Wood’.

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons