Review: Freshcables kabeltjes voor iPhone en iPad

Freshcables is een alternatief voor dure stoffen kabels van grote merken, maar hoe is de prijs/kwaliteit verhouding? Ik heb 2 kabels van hun inmiddels 2 weken getest. Lees hieronder mijn ervaring.

Ik heb al eens eerder een review geschreven over de hoogwaardig lightingkabel van Belkin. Inmiddels gebruik ik deze kabel al bijna een jaar en ben ik daar nog steeds heel erg tevreden over, maar het grootste nadeel van die kabel van Belkin was zijn prijs. Zo’n kabeltje kost al gauw rond de 25 euro. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goedkoper alternatief. Hierdoor kwam ik bij Freshcables.com uit. Vervolgens heb ik 2 kabels van hen ontvangen. Een van 1 meter en een van 2 meter. Mijn advies zou gelijk zijn om voor een 2 meter kabel te gaan, want dat geeft je meer mogelijkheden en het stort niet in het gebruik als je de lengte misschien even niet nodig hebt.

Het grootste voordeel van stoffen kabels is dat deze niet snel scheuren of breken. Daarnaast kan je dit vele malen makkelijker oprollen en het blijft ook opgerold zitten. Dit was voorheen altijd een van mijn grootste reisfrustraties als ik de kabels weer eens uit de knop zat te halen, nadat ik ze uit mijn tas haalde.

Kwaliteit

De kwaliteit van Freshcables na 2 weken testen goed te noemen. Ik had eigenlijk uitstekend willen zeggen, maar ik heb toch wel een paar keer (in 2 weken tijd ongeveer 3 keer) dat de iPhone de kabel niet herkende. Dit was wel simpel op te lossen door hem even opnieuw erin en eruit te doen. Als ik naar de kwaliteit van de hardware kijk, durf ik wel te zeggen dat die uitstekend is. Na 2 weken gebruik (intensief) zie ik geen beschadigingen, los geraakte onderdelen of andere mankementen. Uiteraard is 2 weken wel wat kort om dit goed te testen, maar het materiaal voelt goed aan en ziet er stijlvol uit. Het wekt bij mij de indruk dat het duurzaam is. Dit zal met de tijd moeten blijken.

Al met al durf ik te zeggen de de lighting kabel van Freshcables voor je iPhone of iPad een goede alternatief zijn voor bijvoorbeeld de kabels van Belkin. Het scheelt je toch al snel 10 euro per kabel en nagenoeg niets in kwaliteit. De Freshcables van mij waren oranje maar inmiddels zijn er ook al andere kleur verkrijgbaar. Hieronder een indruk van de kabels:

Labels:, , , , , ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons