‘Asus komt binnenkort met nieuwe ZenPad-tablets’

Asus lijkt te werken aan een nieuwe tablet-serie die de naam ZenPad draagt. Het bedrijf heeft de tablets al ingediend bij de Amerikaanse keuringsautoriteiten, wat duidt op een aanstaande release. De ZenPad-lijn lijkt gericht op de onderkant van de markt.

Dat Asus een fabrikant is die veel op tablets inzet is geen geheim, maar de nieuwe ZenPad-serie is dat nog wel. Althans, deels. Asus wil de tablets in de Verenigde Staten gaan verkopen, maar voor dat mag moeten ze goedgekeurd worden door het FCC. Dit is het keuringsorgaan van de VS. Goed nieuws voor ons: het FCC heeft documenten vrijgegeven waaruit we enkele specificaties van de ZenPad-modellen kunnen opmaken.

Het 8″ model klikt oké..

De ZenPad-serie lijkt vooralsnog te bestaan uit een 7″ en een 8″ tablet. Beide modellen hebben verschillende varianten die verschillen qua processor en opslagcapaciteit. Het 8″ apparaat krijgt een schermresolutie van 2048 bij 1536 pixels, wat voor haarscherp beeld zorgt. Het werkgeheugen meet 2GB en de opslagcapaciteit is 8GB, 16GB, 32GB of 64GB groot. Hier geldt zonder twijfel: hoe lager, hoe goedkoper. Je hebt de keuze uit twee chipsets, die allebei van Intel komen. Zo is er de Atom Z3560, maar als andere optie heb je de Z3450. De tablet is voorzien van Android 5.0 Lollipop en kan overweg met Bluetooth en Wifi. Verder komt er een variant die verbinding kan maken met 3G-netwerken. Qua camera’s kun je rekenen op een 2 megapixel exemplaar aan de achterzijde en een schamele VGA-webcam. Geen apparaat voor selfieliefhebbers dus. Verdere specificaties van de 8″ tablet zijn nog onbekend. Een prijs en lanceerdatum weten we ook nog niet.

maar de 7″ variant niet

Het 7″ model krijgt lagere specificaties mee dan zijn grote broer en om eerlijk te zijn: ik word er niet warm van. Zo telt het display slechts 1024 bij 600 pixels en wordt er gebruik gemaakt van 1GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt 8GB of 16GB, gelukkig uitbreidbaar met een Micr0-SD kaartje. De tablet loopt op een Intel Atom x3-processor. Zaken als het besturingssysteem, de camera’s en connectiviteitsopties zijn hetzelfde als bij de 8” versie. De ZenPad 7 heeft echter wel al een lanceerdatum en prijs gekregen, zo melden bronnen. Naar verluidt krijgt de tablet een adviesprijs van ongeveer 150 euro mee en komt hij in juli op de markt. Of die prijs klopt is nog maar de vraag, ik verwacht van niet. Asus verkoopt momenteel tablets met betere specificaties voor hetzelfde bedrag, dus waarom zou je dan voor de ZenPad 7 gaan?

We wachten het (on)geduldig af. Hoe denk jij over de ZenPad-serie?

Op de gebruikte afbeelding is de eerder uitgebrachte MeMoPad-serie te zien, niet de ZenPad-lijn.

Via: TabletsMagazine

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons