Review: Toast cover voor Oneplus One

Toast is een Amerikaans bedrijf dat stickers van echt hout verkoopt om apparaten als je smartphone of laptop mee te personaliseren. Vorige keer testte ik zo’n sticker op de iPhone 5 en nu is de OnePlus One aan de beurt. Lees snel verder voor mijn bevindingen.

In maart onderwierp ik de Toast stickerset voor de iPhone 5 aan een review. Nog niet gelezen? Geen probleem, hij is hier terug te vinden. Deze keer heeft mijn OnePlus One de metamorfose van hout ondergaan. Na een paar weken gebruik is het tijd voor een review, want: is het de moeite waard om zo’n set stickers á la veertig dollar uit de Verenigde Staten te bestellen?

Installatie

Het installeren van de houten stickers vergt de volledige aandacht. Ik raad je aan om het plakken met z’n tweeën te doen: één iemand houdt de telefoon vast en de ander plakt. Omdat de sticker snel hecht is het van belang om ‘m in één keer goed te plakken. Bij de zijkanten ging dit prima, maar de achterkant is wat minder goed gelukt. Zoals je op de foto’s kan zien ben ik boven goed begonnen, maar heb ik de sticker onderin wat scheef geplakt. Hierdoor zie je aan een zijkant een kleine witte rand; een detail dat de uitstraling wat naar beneden haalt. Deze fout heb ik aan mijzelf te danken en na een paar weken gebruik stoort het niet meer zo, maar het blijft jammer.

Mijn ervaringen

Mijn houten iPhone trok veelvuldig de (positieve) aandacht en ook deze keer was het raak. De afgelopen weken heb ik tientallen reacties gehad en na een korte uitleg was bijna iedereen enthousiast. Vooral het feit dat er echt hout gebruikt wordt kan op veel waardering rekenen. Zelf ben ik bijzonder tevreden over het resultaat: het is ongelooflijk hoe een set stickers je telefoon als een compleet ander toestel laat aanvoelen. Het hout heeft een fraaie uitstraling, is ongevoelig voor vingerafdrukken en ligt fijn in de hand. Details als het uitgesneden OnePlus-logo en afgeronde hoeken maken duidelijk dat er aandacht aan het ontwerp besteed is en dat vind ik tof. De zijkanten en boven- en onderkant zijn voorzien van uitsparingen voor de Micro-USB poort, microfoons, speakers en 3,5mm audio-aansluiting. De gebruikservaring verschilt voor mij niet van de ‘kale telefoon’ en dat is een goed teken.

De sticker is ongeveer een millimeter dik en biedt weinig bescherming. Kleine krasjes vangt ‘ie wel op, maar het toestel laten vallen is geen goed idee. Die extra millimeter in de dikte zorgt er verder voor dat veel hoesjes niet goed of zelfs helemaal niet meer passen, iets waar je rekening mee dient te houden. Let er verder op dat de Toast-cover alleen te gebruiken is in combinatie met de witte (Silk White) achterkant van de OnePlus One. De textuur en gebruikte materialen van de zwarte versie (Sandstone Black) zijn niet geschikt om beplakt te worden, zo geven zowel Toast als OnePlus aan.

Conclusie

De Toast cover is samen te stellen op de website van Toast en heeft een prijskaartje vanaf 34 dollar, de versie die ik getest heb. Voor tien dollar kun je de voorkant ook beplakken en verder heb je onder meer de mogelijkheid om een tekst in te laten graveren. Verzending naar Nederland kost acht dollar en bij elkaar kost mijn uitvoering je dus 37 euro. Een fors bedrag voor een set stickers en genoeg om verschillende hoesjes van te kopen. Terugkomend op de vraag of het dan ook wel de moeite waard is om een stickerset te bestellen: ik denk dat je dat alleen moet doen als je echt enthousiast bent. Het is aardig wat geld, maar je geeft je telefoon wel een unieke look. Voor wie daar naar op zoek is, vind ik Toast absoluut het overwegen waard.

Foto’s

Natuurlijk heb ik ook een aantal foto’s gemaakt, die kun je hieronder bekijken. Klik op een afbeelding voor een vergroting. Wat vind jij van deze accessoire?

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons