Sony brengt Xperia Z3+ in juni uit voor €699

Sony heeft de Xperia Z3+ onthuld. De telefoon is een kleine upgrade ten opzichte van de Z3 en gaat volgende maand de verkoop in voor 699 euro. Pre-orders krijgen een gratis headset ter waarde van 219 euro, met als ‘catch’ dat het toestel alleen door T-Mobile verkocht gaat worden.

De Xperia Z4 werd ruim een maand geleden aangekondigd, maar alleen voor de Japanse markt. De Z3+ is qua specificaties gelijk aan de Z4 maar wordt volgens Sony in Nederland uitgebracht als een upgrade voor de Z3 die nu in onze schappen ligt. Of de Z3 gaat verdwijnen en/of we later dit jaar nog een echte, vernieuwende Z4 gaan zien, is nog niet duidelijk.

Specificaties

Qua design is de Z3+ een marginale update ten opzichte van de Z3. Hij is met 6,9 millimeter dik en 144 gram zwaar wat dunner en lichter dan zijn voorganger, maar veel ga je hier niet van merken. De telefoon heeft het kenmerkende Sony-design en is ook waterdicht. Een noemenswaardig detail is dat de Micro-USB poort verplaatst is van de linkerbovenhoek naar het midden van de onderkant: een fijne wijziging. Daarnaast is het beschermende klepje verdwenen, iets dat we bij diverse nieuwe Sony-smartphones ook al zagen.

De Xperia Z3+ heeft in grote lijnen dezelfde specificaties als de Z3. Zo beschikt de telefoon over een 5,2″ Full-HD scherm, 20.7 megapixel camera aan de achterkant en 3GB werkgeheugen. Veranderingen zijn er echter ook: de webcam heeft een upgrade gekregen van 2.1 megapixel naar een 5 megapixel exemplaar met groothoeklens. Verder is de opslagcapaciteit verdubbeld: waar de Z3 het met 16GB moet doen, heeft de Z3+ 32GB aan boord. Dit is uit te breiden met een Micro-SD kaartje van maximaal 128GB. Sony heeft de Z3+ voorzien van een Qualcomm Snapdragon 810 processor. Deze chipset heeft acht kernen (octacore) en is onder andere te vinden in smartphones als de LG G Flex 2 en HTC One M9. Ook Sony’s eigen Xperia Z4 draait op deze processor. De Snapdragon 810 wordt geplaagd door overhittingsproblemen en het is nog maar de vraag of Sony dat voor deze telefoon heeft weten op te lossen. De smartphone draait op Android 5.0 Lollipop met de laatste versie van Sony’s softwareschil. De niet verwisselbare accu heeft een capaciteit van 2930 mAh, iets kleiner dan die van de Z3 (3100 mAh). Desondanks belooft Sony een accuduur van maximaal 2 dagen, een belofte die ook bij de Z3 gedaan werd. Daar was geen woord van gelogen en ik ben benieuwd of dat ook voor de Z3+ geldt. De Z3+ biedt ondersteuning voor Qualcomm Quick Charge 2.0 en kan binnen 45 minuten opgeladen worden, wat erg rap is.

z3+ twee

Sony zet in op het geluid van de telefoon door ‘m uit te rusten met High-Res Audio kwaliteit. Het bedrijf levert op de Z3+ diverse albums mee die je in hoge kwaliteit kan beluisteren en geeft mensen die de telefoon pre-orderen een gratis koptelefoon ter waarde van 219 euro. Een toffe extra, maar is het genoeg? De Z3+ gaat 699 euro kosten en dat is evenveel als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 en LG G4, die over betere specificaties beschikken. Sony’s eigen Z3 kost 500 euro, dat lijkt me een geduchte concurrent voor de Z3+.

Daar komt nog eens bij dat de Z3+ een T-Mobile exclusive wordt en je hem als Vodafoneklant dus niet kan kiezen bij een verlenging. Sony en T-Mobile zijn enthousiast, maar ik vind het niet zo’n slimme zet. Je verkleint kunstmatig de doelgroep en die leek me al niet zo groot. Nou ja, we zien wel hoe de Z3+ het gaat doen. Welke smartphone vind jij de beste prijs/kwaliteit verhouding hebben, de Z3 of de Z3+?

Bron: Sony

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

lookmovietheflixerlookmoviesflixtheflixertheflixerMangaFireanitakulookmovielookmovietheflixersflixsflixtheflixerlookmovielookmoviesflixtheflixertheflixerlookmovieanitakutheflixersflixtheflixertheflixerMangaFiretheflixersflixanitakuMangaFiretheflixertheflixersoaptodaysoaptodayhimovieshimoviesgomoviesgomoviessoaptodaysoaptodayflixtorflixtorwatchseriestvwatchseriestvsflixsflixflixifyflixifyzoro animezoro animeanime Bakemonogatari, watch free anime, anix, anime The Girl Downstairs,