Sony onthult Xperia C4-smartphone

Middels een persbericht heeft Sony de Xperia C4 aangekondigd. De telefoon is voorzien van een 5,5″ Full-HD scherm, octacore processor en gaat 349 euro kosten. Vanaf medio juni verkrijgbaar in Nederland.

De Sony Xperia C4 lijkt qua design veel op andere Sony Xperia-modellen. Daar is niets mis mee, maar het toestel oogt weinig spannend. De afmetingen van de smartphone zijn 150 bij 77 bij 7,9 millimeter. Met 147 gram is hij voor een 5,5″-er aan de lichte kant, een goede zaak. Duurdere Sony-toestellen zijn voorzien van een certificering voor water- en stofdichtheid, maar dit lijkt bij de Xperia C4 niet het geval. Sony rept er in het persbericht met geen woord over en afbeeldingen laten geen klepjes zien.

Specificaties

De Xperia C4 heeft de beschikking over een 5,5″ Full-HD scherm (1920 bij 1080 pixels). Voor goede kijkhoeken is er een IPS-paneel geplaatst. Er wordt gebruik gemaakt van een MediaTek MTK6752 processor met acht kernen. Deze draaien op 1,7Ghz en krijgen hulp van 2GB werkgeheugen. Er is 16GB aan opslagcapaciteit beschikbaar, eventueel uit te breiden met een Micro-SD kaartje van maximaal 128GB. De telefoon draait op Android 5.0 Lollipop waar Sony de nieuwste versie van zijn visuele schil overheen heeft gelegd. Of de Xperia C4 een update krijgt naar Android 5.1, de nieuwste versie waar Nexus-apparaten al op lopen, is nog onduidelijk. De accu meet 2600 mAh: volgens Sony genoeg om ruim 12 uur mee te bellen. Wat betreft de draadloze verbindingsmogelijkheden kun je gebruik maken van onder meer Wifi, Bluetooth, GPS, NFC en 4G-netwerken.

c4 2

Het speerpunt van de Xperia C4 zijn de camera’s. Aan de achterzijde vind je een 13 megapixel model dat Full-HD video’s kan opnemen. Ook is er een flitser aanwezig en kun je bijvoorbeeld HDR-foto’s maken.
De 5 megapixel webcam schiet op papier scherpe selfies en heeft ook een flitser, vrij bijzonder. Zo neem je ook in de kroeg of tijdens een filmavondje goede foto’s, wordt er gezegd. Om ervoor te zorgen dat zowel je vrienden als jij op de selfie passen, is er gekozen voor een groothoeklens.
Sony heeft de smartphone voorzien van zijn uitgebreide camera-app die ook op duurdere modellen als de Xperia Z3 te vinden is. Zelf ben ik erg te spreken over de interface en mogelijkheden.

Zoals gezegd is de telefoon vanaf medio juni in ons land verkrijgbaar voor 349 euro. Hij komt uit in de kleuren zwart, wit en mint. Ben jij enthousiast?

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

lookmovielookmovieMangaFireanixtheflixerMangaFireMangaFiresflixlookmovieMangaFireMangaFireanixanitakuanitakuanitakutheflixerlookmovielookmovielookmovielookmoviesflixlookmoviesflixanitakuMangaFireMangaFiretheflixerlookmovietheflixerMangaFirehimovieshimoviesfmoviesfmoviesheymoviesheymovieszoro animezoro animewatchfreemovieswatchfreemoviesgomoviesgomoviesmyflixermyflixerflixhqflixhqvumoovumooflixtorflixtorfree movie streaming no sign up, soap2day, watch tv shows online, Fool Me Once (2024), watch movies online,