Goeuro komt met Europese reis-app

Goeuro heeft een routeplanner uitgebracht die je eenvoudig Europese reizen laat boeken. De applicatie is beschikbaar voor Android en iOS en haalt zijn gegevens van tientallen bus-, trein- en vliegtuigmaatschappijen.

De dienst van Goeuro is al geruime tijd actief in verschillende Europese landen en sinds kort ook beschikbaar voor Nederlandse consumenten. Goeuro biedt volledige ondersteuning voor reizen naar onder meer Duitsland, Spanje, Italië, Zwitserland en België. Het zoekmechanisme maakt gebruik van de data van meer dan drieduizend luchthavens, twintigduizend treinstations en tienduizend busstations, wat volgens Goeuro resulteert in een uitgebreid reisoverzicht. Ook het aantal vervoerders dat meewerkt is indrukwekkend: varierend van NS en Easyjet tot KLM en Deutsche Bahn. Het aantal vervoerders ligt boven de honderdvijftig. De app is ook voorzien van ondersteuning voor Interrail.
Goeuro biedt na het invullen van je reisgegevens als je bestemming en aantal personen een overzicht van de opties en bijbehorende prijzen. Zo kun je direct de verschillen tussen bus, trein en vliegtuig zien; zowel qua reistijd als prijs. Ook kun je direct je ticket(s) boeken, een fijne feature die de app een stuk completer maakt. Naar mijn idee is Goeuro een combinatie van Google Maps, de NS reisplanner en 9292, met als bijkomend pluspunt dat hij ook gebruikt kan worden in diverse andere Europese landen.

De iOS-app ziet er prima uit, net als de Android-variant. Deze maakt gebruik van Google’s Material Design en oogt overzichtelijk. Voor de iOS-app heb je minimaal iOS 7.0 nodig, voor de Android-app versie 4.0.3 (Ice Cream Sandwich). Goeuro is een handige en overzichtelijke app die een poging is waard als je met het openbaar vervoer binnen Europa gaat reizen.

Downloaden

De app is beschikbaar voor de platformen iOS en Android en gratis te gebruiken.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons