LG G4c nu verkrijgbaar in Nederland

De LG G4c is nu te koop in Nederland. De 5″ smartphone heeft een adviesprijs van 249 euro meegekregen en kan gezien worden als een goedkopere uitvoering van de LG G4.

LG onthulde eind april zijn nieuwste vlaggenschip: de G4. Medio mei voegde de fabrikant twee varianten toe aan de line-up: de G4c en de G4 Stylus. De G4 is sinds eind mei verkrijgbaar, de G4c ligt nu enkele dagen in de schappen en op de G4 Stylus moeten we nog even wachten. Hieronder vind je de specificaties van de LG G4c.

Specificaties

Het toestel wordt in de markt gezet als een kleinere en goedkopere versie van de G4 en dat is niet gek: de telefoon lijkt in veel opzichten op zijn grotere broer. De G4c beschikt over een 5″ HD-scherm dat 1280 bij 720 pixels telt. Onder de motorkap tref je een niet nader gespecificeerde 1,2Ghz quadcore processor aan. Ik verwacht dat het om de Qualcomm Snapdragon 410 gaat. Er is 1GB werkgeheugen aanwezig en dat is vrij karig. Dit geldt ook voor de opslagcapaciteit, die slechts 8GB meet. Houd er rekening mee dat het besturingssysteem nog enkele gigabytes in beslag neemt en dat de daadwerkelijke ruimte dus aan de krappe kant is. Des te fijner is het dat de telefoon voorzien is van een Micro-SD slot zodat je het geheugen eenvoudig en relatief goedkoop uit kan breiden. Net als de G4 heeft de G4c een verwijderbare, 2540 mAh accu. Deze ligt verscholen onder de verwisselbare, plastic achterkant.

Het toestel meet 139,7 bij 69,8 bij 10,2 millimeter en weegt 136 gram. Hij is voorzien van onder meer Wifi, Bluetooth, 4G-ondersteuning en Near Field Communication (NFC). De LG G4c draait op Android 5.0 Lollipop en dat is verrassend: de G4 loopt op Android 5.1. Ik neem dan ook aan dat de G4c snel een update krijgt naar deze nieuwste versie. Net als de G4 heeft ook de G4c de UX 4.0-schil van LG aan boord. Deze is geïnspireerd op Google’s Material Design en werkt prima, zo is mijn ervaring na een paar dagen met de G4. Qua ontwerp lijkt de telefoon veel op de G4 en dat is naar mijn mening geen slecht iets.

De LG G4c is nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 249 euro meegekregen.

Via: GSMinfo

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter