Modulaire smartwatch draait op aangepaste versie van Android Lollipop

De modulaire smartwatch van Blocks krijgt een Snapdragon 400 processor en draait op een aangepaste versie van Android 5.0 Lollipop. Het horloge wordt compatibel met zowel Android als iOS. Dit meldt Blocks in een nieuwsbrief.

Blocks’ modulaire smartwatch is al langere tijd in ontwikkeling maar is nu in de eindfase beland. Deze zomer wordt het project gelanceerd via een crowdfunding campagne op Indiegogo, waar ge├»nteresseerden het horloge voor een nog onbekend bedrag kunnen aanschaffen. Het Blocks team heeft deze week een nieuwsbrief de deur uit gedaan met nieuwe informatie over het horloge, waarover hieronder meer.

De modulaire smartwatch van Blocks bestaat uit een basisonderdeel: het scherm. Deze huisvest naast het touchscreen ook de basisbatterij, processor, bewegingsdetector en Bluetooth. Je kan losse modules kopen en die eenvoudig aan het horloge koppelen. Zo heb je de keuze uit bijvoorbeeld een NFC-chip, extra accu, vingerafdrukscanner en hartslagmeter.

Op welke processor de smartwatch gaat draaien was nog onduidelijk, maar daar is nu verandering in gekomen. Tijdens de Aziatische computerbeurs Computex hebben Blocks en Qualcomm aangekondigd dat het horloge op een Snapdragon 400 processor loopt. Deze quadcore chipset heeft Wifi en Bluetooth aan boord en biedt ondersteuning voor andere draadloze verbindingsmogelijkheden als GPS, NFC en mobiele gsmnetwerken. In combinatie met andere modules kan er ook gebruik worden gemaakt van bijvoorbeeld contactloos betalen.

Verder maakte Blocks bekend dat het horloge draait op een aangepaste versie van Android 5.x Lollipop. Er is niet voor Android Wear gekozen omdat deze versie (nog) niet overweg kan met een modulaire smartwatch. Daarnaast biedt Wear nog geen ondersteuning voor Apple’s mobiele besturingssysteem iOS. De door Blocks aangepaste versie van Android wel, waardoor zowel Android- als iOS-gebruikers het horloge aan hun telefoon kunnen koppelen.

Ook is duidelijk geworden dat het horloge geproduceerd wordt door Compal, een Taiwanees bedrijf dat mobiele producten assembleert.

Zoals eerder gezegd komt Blocks’ smartwatch deze zomer beschikbaar, nog even geduld dus. Ga jij een exemplaar aanschaffen?

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons