OnePlus 2 wordt 27 juli gepresenteerd

De OnePlus 2 wordt op 27 juli onthuld, zo maakte het bedrijf vannacht bekend. De presentatie kan worden gevolgd met een Virtual Reality (VR) bril en volgens OnePlus is dat een wereldwijde primeur. De 2-smartphone krijgt een Snapdragon 810 processor en USB C-poort. Verdere details worden in de aankomende weken bekendgemaakt.

De OnePlus 2 (opvolger van de populaire One) wordt op 27 juli om 7:00 pm PT officieel gepresenteerd. In Nederland is het dan 4 uur ‘s nachts, dat zullen een hoop mensen jammer vinden. OnePlus geeft aan dat de presentatie live te volgen via VR, iets wat volgens het bedrijf nog nooit bij een productpresentatie gedaan is. Omdat niet iedereen een VR-bril heeft, gaat OnePlus in de weken voor de onthulling eigen VR-brillen weggegeven.

Het gaat om een aangepaste versie van Google’s Cardboard die gratis wordt verstrekt. Ge├»nteresseerden hoeven alleen de verzendkosten te betalen, al is nog onduidelijk hoe hoog die zijn. OnePlus meldt dat het verlies maakt op iedere verstrekte Cardboard, wat erop duidt dat de voorraad beperkt is.

Daarnaast zijn er al twee specificaties van de OnePlus 2 naar buiten gebracht. Zo krijgt de telefoon een Qualcomm Snapdragon 810 processor en dat zorgde voor aardig wat ophef. De chipset wordt gebruikt in smartphones als de Sony Xperia Z3+ en raakt snel oververhit. OnePlus zegt dat dit bij de 2 niet het geval zal zijn, maar veel mensen blijven sceptisch. De tweede specificatie is de USB type C aansluiting, wat de OnePlus 2 het eerste (wereldwijde) vlaggenschip maakt met deze nieuwe poort. USB C wordt ook gebruikt in de Macbook (2015) en Chromebook Pixel (2015). Voordelen van USB C is dat het apparaat sneller gegevens kan uitwisselen, sneller kan worden opgeladen en dat de aansluiting op twee manieren in het toestel kan worden geplaatst, net als bij de 8-pin Apple-aansluiting. Ook is bekend dat de telefoon ‘meer dan 322 dollar’ gaat kosten, maar een exacte prijs is nog niet duidelijk. De OnePlus 2 gaat draaien op het zelf ontworpen Oxygen OS. Dit is een vrijwel kale versie van Android (momenteel 5.0), uitgebreid met features die we kennen van de custom rom Paranoid. OnePlus heeft namelijk verschillende ontwikkelaars van Paranoid aangenomen.

OnePlus onthult op 29 juni de volgende specificatie, daarna volgt de laatste. Vertel: ga jij de OnePlus 2 aanschaffen?

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons