Review: Belkin sport armband voor iPhone 6

De Belkin Slim-Fit Plus armband is speciaal ontworpen voor de iPhone 6 en kan gebruikt worden bij het hardlopen. Ik heb ‘m een paar weken getest, mijn bevindingen lees je in deze review.

De sport armband

Allereerst: de armband is ontworpen voor de iPhone 6 en met die telefoon heb ik de accessoire dan ook gebruikt. Dat neemt niet weg dat veel smartphones in de armband geschoven kunnen worden, mits ze qua afmetingen niet groter zijn dan de iPhone 6. Oudere iPhones en de Nexus 4 passen bijvoorbeeld prima. De iPhone 6 had de eerste keren wat moeite om erin en eruit te komen, maar dit wijt ik aan de nieuwigheid van de armband. Na een paar dagen ging ‘t namelijk soepel. Het scherm van de iPhone zit verscholen achter een plastic laag en reageert goed op aanrakingen, ook tijdens het rennen. Er is ook een klein vak aanwezig waar je een sleutel, briefgeld of pasje in kan stoppen.

20150607_113933

De sport armband is licht en dun en gemaakt van neopreen. De voorkant heeft een reflecterende rand voor in het donker die helaas te weinig opvalt om echt goed te helpen bij je zichtbaarheid. Als je in het donker met de armband om gaat rennen, adviseer ik je om gewoon een reflecterend kledingstuk of lampje te dragen. De armband voelt stevig aan en ziet er na drie weken testen nog als nieuw uit. Hij is volgens Belkin bijzonder luchtdoorlatend en biedt bescherming tegen zweet. Dat eerste klopt, het tweede niet. Na een half uur rennen is de onderkant van de armband (die tegen je huid aanzit) nat van het zweet en verkleur van licht- naar donkergrijs. Het is daarom wel zo fijn dat je de armband met de hand kan wassen (op 30 graden).

Omdat veel mensen muziek luisteren tijdens het hardlopen, heeft Belkin de sport armband – naast een gaatje voor de 3,5mm audio-ingang – voorzien van een handige toevoeging. Hij heeft een rubberen bandje om je muziekkabel enigszins te ordenen en dat werkt vrij aardig. Het lost het probleem van het bungelende snoer niet helemaal op, maar het is beter dan niets. Protip: stop het resterende snoer onder je t-shirt om nog minder last te hebben. Nog een protip: koop een Bluetooth-headset, dat werkt – zo is mijn ervaring – vele malen beter. Een minpunt van de sport armband is dat hij geen knopuitsparingen of fysieke knoppen heeft voor de aan- en uitknop en volumeknoppen van de iPhone. Je moet nu op tast zoeken en het indrukken gaat niet altijd even soepel.

20150607_113949

Een groot voordeel van de sport armband is dat hij heel eenvoudig om te doen is. Sommige armbanden hebben een mechanisme dat ervoor zorgt dat je de band praktisch niet alleen om krijgt, maar dat is hier niet het geval. Schuif de armband om je (duh) arm en bevestig de klittenband band tot hij voor jou strak genoeg zit. Ik ben er erg over te spreken.

Conclusie

De Belkin Slim-Fit Plus sport armband kost 25 euro en kijkend naar wat je voor dat bedrag krijgt, vind ik het een goed product. De armband heeft veel pluspunten en alhoewel er ruimte voor verbetering is, is het naar mijn mening één van de betere sport armbanden. Een interessante optie voor hardlopers (en andere sporters) met een iPhone 6 dus.

Het product in deze review werd beschikbaar gesteld door GSMpunt.nl. Naast headsets en sporthoesjes vindt u daar o.a. iPhone 6 hoesjes, Ascend P8 Lite hoesjes en vele andere telefoonhoesjes.

Foto’s

Hieronder vind je de foto’s van de Belkin sport armband. Wat vind jij van deze accessoire?

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons