Screener: weg met saaie screenshots

Screener is een nieuwe applicatie in de Google Play Store die je screenshots omtovert tot gepersonaliseerde kunstwerken. De app kan overweg met frames van smartphones en smartwatches en wordt actief (door)ontwikkeld door een groep vrijwilligers.

Er zijn verschillende applicaties die een frame om je screenshot plaatsen, maar in mijn ogen is Screener een nieuwe, geduchte concurrent. Toastcode, het bedrijf achter Screener, heeft de app op 10 juni uitgebracht in de Play Store. Via een blogpost op Google+ laat het weten dat Screener gratis is en blijft, zonder advertenties. De app begon een paar maanden geleden als een bétaproject en heeft inmiddels ruim 4500 testers. Nu is de applicatie officieel uitgebracht in de Play Store en is ‘ie voor iedereen te downloaden.

screener 3

Screener is voorzien van een fris en overzichtelijk ontwerp, geïnspireerd door Google’s Material Design. Het startscherm heeft twee kolommen: links de smartphones, rechts de smartwatches. Door op een toestel te klikken opent een scherm waar je een screenshot kan selecteren. Vervolgens wordt deze in het frame geplaatst en kun je zaken als de achtergrond en getoonde schaduw aanpassen. Dit werkt eenvoudig en naar behoren. Binnen tien seconden is je screenshot omgetoverd tot een fraaie afbeelding. Maik Neumann, de project manager van Screener, laat weten dat er nog geen concrete plannen zijn om tabletframes toe te voegen. Misschien volgt het nog in de toekomst, maar vooralsnog werken ze aan andere zaken. Volgende week wordt de eerste verrassing onthuld, die waarschijnlijk via een update de Screener-app zal bereiken.

screener 7

”Screener lets you present your app, homescreen or even wallpaper in a simple yet beautiful way.”

Qua smartphones heb je de keuze uit onder meer de LG G3, Google Nexus 4, 5 en 6 en HTC One M8 en M9. Ook Samsung is goed vertegenwoordig met modellen als de Galaxy S3, S4, S5 en S6. Opvallend is dat verschillende nieuwe toestellen als de LG G4 (nog) ontbreken. De smartwatchdivisie telt zeven leden: de LG G Watch, G Watch R, G Watch Urbane, Samsung Galaxy Gear Live, Motorola Moto 360. ASUS Zenwatch en Sony Smartwatch 3.

De app zal niet voor iedereen even veel waarde hebben, maar is voor ondergetekende een uitkomst. Ik voorzie artikelen en reviews van screenshots en met Screener kan ik ze er een stuk mooier uit laten zien. Wat vind jij van de app?

Downloaden

Screener is gratis te downloaden uit de Google Play Store en vereist Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of hoger. De app is 15MB groot en bevat zoals eerder gezegd geen advertenties.

 

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons