337 miljoen smartphones verscheept in Q2 2015

In Q2 van 2015 zijn er wereldwijd ruim 337 miljoen smartphones verkocht. Dit blijkt uit onderzoek van marktbureau IDC. Samsung is met meer dan 73 miljoen exemplaren de grootste fabrikant.

De op één na grootste fabrikant is Apple. Het Amerikaanse bedrijf verkocht in drie maanden tijd meer dan 47 miljoen iPhone’s, al blijft dat fors minder dan de 73 miljoen van Samsung. Toch zegt dit niet alles want terwijl Apple’s marktaandeel is gestegen ten opzichte van vorig jaar, daalde dat van Samsung juist. Apple’s marktaandeel was in 2014 nog geen 12%, nu ruim 14%. En terwijl Samsung vorig jaar bijna 25% van de smartphonemarkt in handen had, is dat inmiddels net geen 22% meer. Het bedrijf heeft vooral terrein af moeten staan aan Chinese fabrikanten als Huawei en Xiaomi.

verkoop

De derde plaats in dit rijtje wordt dan ook ingenomen door Huawei, dat bijna 30 miljoen toestellen aan de man bracht. De vierde plaats is voor Xiaomi, een vrij jonge fabrikant die officieel niet in Europa en de VS actief is. In Azië verkocht het desondanks ruim 17.9 miljoen toestellen, een respectabel aantal. Lenovo (inclusief Motorola) neemt de vijfde plaats in. De gigant nam recent Motorola over van Google en verkocht totaal een kleine 16 miljoen toestellen. Tenslotte de zesde plaats: die gaat naar LG. Het bedrijf zit Lenovo dicht op de hielen, het verkocht namelijk meer dan 15.4 miljoen mobiele telefoons.

verkoop 2

Via

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons