‘Dunne iPad Mini 4 komt dit najaar’

Volgens geruchten is Apple van plan om dit najaar een nieuwe iPad Mini uit te brengen. Het zou alweer het vierde model in de Mini-serie zijn, natuurlijk ook dit jaar weer met verbeterde specificaties.

Zo zou de tablet de beschikking krijgen over een snellere processor. Waar de iPad Mini 3 een A7 chipset in huis heeft, kiest Apple voor de Mini 4 voor de nieuwere A8-soc. Deze wordt bijgestaan door de M8 co-processor die bewegingen registreert, wat handig is voor sport-apps. Ook zeggen de anonieme bronnen dat de iPad Mini een stuk dunner wordt dan zijn voorganger. Niet dat die met 7,5 millimeter te dik is, maar de Mini 4 zou slechts 6,1 millimeter gaan meten. Even dik (of dun) als de iPad Air 2 dus.

Aan de achterkant van de tablet vind je naar verluidt een nieuwe iSight camera met een maximale resolutie van 8 megapixels. Verder krijgt de iPad Mini 4 ondersteuning voor het snellere Wifi 802.11ac en de bekende Touch ID-vingerafdrukscanner in de thuisknop. Zoals we van Apple gewend zijn, verschijnt de tablet zeer waarschijnlijk weer in verschillende configuraties. De vraag is echter of het basismodel van 16GB geschrapt wordt en plaats moet maken voor een versie met 32GB geheugen. We dachten dat dit bij de iPhone 6 en 6 Plus zou gebeuren, maar Apple elimineerde juist de 32GB-uitvoering. Een beslissing die niet bij iedereen in de smaak viel, want: een smartphone van 700 euro zou meer dan 16GB geheugen moeten hebben. Of Apple naar deze kritiek geluisterd heeft, komen we pas dit najaar te weten. Anonieme bronnen stellen dat de fabrikant de iPad Mini 4 dan wilt introduceren, wellicht tegelijk met de nieuwe iPhone’s. En misschien kunnen we ook wel de iPad Pro verwachten, die zou namelijk ook binnen enkele maanden aangekondigd worden. Opvallend is dat Apple dit jaar geen nieuwe iPad Air zou presenteren, om zo de Mini en Pro alle ruimte te geven.

Wij zijn benieuwd wat er klopt van deze geruchten en welke Apple-devices we binnen enkele maanden mogen verwelkomen. Waar reken jij (niet) op?

Via: Hardware.info

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons