‘HTC komt in oktober met twee high-end toestellen’

Dit najaar kunnen we een nieuwe lading vlaggenschepen verwachten. Behalve Samsung, OnePlus, Huawei en LG komt ook HTC met twee nieuwe, high-end smartphones. Specificaties zijn er helaas nog niet, maar volgens HTC worden de telefoons in oktober uitgebracht.

Twee per jaar

Het lijkt inmiddels een echte trend geworden om als smartphonefabrikant tweemaal per jaar een high-end toestel aan te kondigen. Alle grote jongens doen eraan mee. Samsung onthult in het voorjaar de Galaxy S-telefoon en komt in het najaar met een nieuwe Note. LG en Huawei presenteren over een paar maanden de nieuwste Nexus-modellen en Sony brengt naar verwachting dit jaar de Xperia Z5 uit. OnePlus komt binnenkort met de OnePlus 2 en Apple onthult in september de opvolgers van de iPhone 6 en 6 Plus. Ook HTC lijkt zich dit jaar te mengen in de strijd en brengt volgens de Vietnamese afdeling in oktober twee nieuwe modellen in het hogere segment uit.

Aero

Verdere informatie heeft HTC niet bekendgemaakt, maar verschillende lekken en geruchten melden dat één van de toestellen de codenaam Aero draagt. Deze smartphone moet de One M9 gaan opvolgen, die teleurstellend weinig verkocht wordt. De Aero wordt in de markt gezet als een echt vlaggenschip en zou op vlakken als de camera en processor verbeterd zijn. Specificaties zijn er nog nauwelijks, maar volgens een Vietnamese website krijgt het toestel een QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels), f/1.9 camera en een licht gebogen display.

One Max 2-phablet

De tweede telefoon wordt volgens anonieme bronnen een phablet. HTC bracht in 2013 de One Max uit, maar een groot succes werd het toestel niet. De nieuwe phablet lijkt de One Max op te volgen en krijgt zeer waarschijnlijk de beschikking over high-end specificaties. Recent bracht HTC de One M9+ uit; een 5,5″ toestel met een QHD-scherm en vingerafdrukscanner. Wat grotere smartphones zijn het bedrijf dus niet vreemd. Wel blijft het nog even afwachten of HTC zijn nieuwste phablet gaat voorzien van speciale foefjes zoals concurrent Samsung de Note-toestellen uitrust met een S-pen.

Via: Allaboutphones

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter