HTC One M9+ kopen in Nederland?

Eind juni verschenen er berichten dat de Nederlandse (web)winkel Belsimpel de HTC One M9+ zou verkopen. Een hoop gekkigheid, maar uiteindelijk valt de hype wel mee. Lees hier waarom.

De HTC One M9+ is een verbeterde versie van de One M9 en terwijl die laatste wereldwijd wordt verkocht, kun je de Plus-versie alleen in Azië aanschaffen. Dat is voor veel potentiële klanten een reden om verder te kijken, want aan het importeren van een smartphone zitten wat haken en ogen. De Nederlandse webshop Belsimpel.nl bracht eind juni naar buiten de telefoon te gaan verkopen. Hiermee zou Nederland het eerste land buiten Azië worden dat de One M9+ in de schappen heeft liggen. Klinkt goed, maar hier gingen de alarmbellen af.

 

HTC Benelux heeft tot op de dag van vandaag niets losgelaten over een Nederlandse release van het toestel. Van een officiële lancering in Nederland lijkt dan ook geen sprake, zeker niet omdat Belsimpel het enige verkoopkanaal is. Wij denken dan ook dat Belsimpel een partij One M9+ smartphones heeft geïmporteerd uit het buitenland, om ze hier te kunnen verkopen. Maar, ook hier zit weer wat vreemds aan. Zo zegt de productpagina dat de telefoon ondersteuning biedt voor Nederlandse 4G-netwerken, iets wat de Aziatische versie van de One M9+ niet heeft. Een tikfout of een nieuw model, dat weten we nog steeds niet. HTC en Belsimpel willen geen reactie geven.

 

De status van het toestel stond eerst op ‘leverbaar binnen twee tot vijf dagen’, inmiddels is dat gewijzigd naar ‘niet meer leverbaar’. De details bij deze status geven aan dat het mogelijk is dat de telefoon in een later stadium weer beschikbaar komt, maar of dat gaat gebeuren is nog onbekend. De M9+ had een prijs van 699 euro meegekregen, honderd euro meer dan de One M9 nu in ons land kost.

 

Specificaties

De HTC One M9+ heeft betere specificaties dan de One M9. Zo heeft het toestel een 5,2″ QHD-scherm, MediaTek octacore processor en een vingerafdrukscanner. Aan de achterkant zijn twee camera’s geplaatst die hetzelfde werken als op de One M8. De One M9 heeft een 5,2″ Full-HD scherm, Snapdragon 810 chipset en beschikt niet over een vingerafdrukscanner. Ook heeft het toestel aan de achterkant één camera, een 20.7 megapixel exemplaar van Toshiba..

Wij zijn benieuwd of de One M9+ later weer leverbaar wordt bij Belsimpel of misschien wel een officiële introductie in Nederland krijgt. Zou jij de telefoon graag in onze winkels zien liggen?

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

MangaFireanitakuanitakuanixsflixsflixtheflixersflixlookmovieanitakulookmoviesflixMangaFireanixsflixMangaFiretheflixerlookmovielookmoviesflixanixtheflixeranitakutheflixeranitakusflixlookmoviesflixlookmovieMangaFirezoroxzoroxanixanixwatchmovieswatchmovieslookmovielookmoviesoaptodaysoaptodaysoaptodaysoaptodayhurawatchhurawatchflixifyflixifyfmoviesfmovieszoroxzoroxBandidos (2024), free movies website, watch movies online, Imaginary (2024), fmovies,