HTC presenteert Desire 626-smartphone

HTC heeft vandaag een nieuwe smartphone aan zijn portfolio toegevoegd. De Desire 626 is een mid-range toestel met een vrij opvallend ontwerp. De telefoon moet in september de verkoop ingaan, al is de prijs nog niet bekendgemaakt.

De smartphone komt in twee kleurcombinaties: zwart en donkerblauw. De zijkanten hebben een andere kleur, te weten grijs en lichtblauw. De Desire 626 heeft een grote webcam en stereo speakers boven en onder het scherm. Door de vrij forse randen rondom het scherm en de speakers is de telefoon groter dan hij had kunnen zijn, iets wat we vaker zien bij HTC-modellen. Het ontwerp is duidelijk geïnspireerd op HTC’s duurdere Desire Eye en maakt voor de behuizing gebruik van hetzelfde soort plastic. Dit zorgt ervoor dat de Desire 626 met 140 gram vrij licht is.

De specificaties van de Desire 626 zijn niet indrukwekkend maar lijken op papier goed genoeg voor de minder veeleisende gebruiker. Zo beschikt de telefoon over een 5″ scherm dat 1280 bij 720 pixels telt, ook wel bekend als HD-resolutie. Er is 2GB werkgeheugen aanwezig en de interne opslagcapaciteit meet 16GB. Voor wie hier niet genoeg aan heeft, is het toestel voorzien van een Micro-SD slot. Er wordt gebruik gemaakt van een Qualcomm Snapdragon 410 processor. Deze 64-bit chipset heeft vier kernen die draaien op 1,2Ghz.

Aan de voorkant van de Desire 626 is een 5 megapixel webcam geplaatst. De achterkant bevat een 13 megapixel camera en een flitser. De telefoon draait op de laatste Android-versie: 5.1.1 Lollipop. Hierover heeft HTC zijn Sense 7-schil op toegepast en dus kun je gebruik maken van zaken als Blinkfeed en de aardig uitgebreide camera-app. Het toestel heeft een 2000 mAh – niet verwisselbare – accu en kan overweg met 4G-netwerken.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals eerder gezegd komt de Desire 626 in twee kleuren op de markt: blauw en zwart. HTC heeft nog geen prijs bekendgemaakt, maar ik verwacht dat die onder de 270 euro komt te liggen. Wat vind jij van deze smartphone?

Via: Androidplanet

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter