Is dit de OnePlus 2?

Er zijn voor het eerst foto’s opgedoken van de veelbesproken OnePlus 2. De telefoon, die 28 juli wordt aangekondigd, is door een Chinese keuringsinstantie op de gevoelige plaat gezet. Hieruit kunnen we opmaken dat het toestel gaat lijken op zijn voorganger, maar toch over enkele opvallende zaken beschikt.

Zo bevat de voorkant een fysieke knop die sterk doet denken aan die van Samsung Galaxy-smartphones. OnePlus heeft bevestigd dat de OnePlus 2 een vingerafdrukscanner komt, maar waar die geplaatst wordt weten we nog niet. Het is goed mogelijk dat de vingerafdrukscanner ge├»mplementeerd zit in de thuisknop en werkt door je vinger op de knop te leggen. De tweede wijzing ten opzichte van de OnePlus One (1) is de positie van de camera aan de achterkant. Bij de One zit de camera met flitser aan de bovenkant, een trend die niet is doorgezet naar zijn opvolger. De 2-smartphone heeft een dubbele LED-flitser met daaronder de cameralens en Laser Auto Focus. Smaken verschillen, maar ik ben niet enthousiast. En dat is netjes uitgedrukt, want rauw gezegd vind ik het ontwerp van de achterkant bizar ogen. Alsof ‘t bedacht is door een dronken tiener, zeg maar. Maar goed, het zal vast een reden hebben.

De vrijgegeven foto’s duiden verder op dezelfde Sandstone black achterkant, die met dat schuurpapier gevoel. Naar verluidt heeft de OnePlus 2 ook een metalen frame, maar de kiekjes geven hier geen echte duidelijkheid over. Wel zijn de posities van de volumeknoppen zichtbaar.

oneplus 2 1

OnePlus heeft ook al een aantal specificaties van de 2-smartphone bekend gemaakt. De telefoon krijgt een 3300 mAh accu, Snapdragon 810 processor en 4GB werkgeheugen. Zoals eerder gezegd is er een vingerafdrukscanner aanwezig en ook een USB C-poort ontbreekt niet. Verder lijkt er een 13 of 16 megapixel camera aanwezig te zijn, met een 5 of 8 megapixel webcam.

De CEO van OnePlus heeft op social media bevestigd dat de Chinese uitvoering van de telefoon overweg kan met twee simkaarten. Er komt echter ook een model voor de Europese en Amerikaanse markt en het is nog niet duidelijk of die ook dualsim ondersteuning biedt. De prijs van de OnePlus 2 komt ‘onder de 450 dollar’ te liggen, zo liet het bedrijf weten. Er wordt weer gebruik gemaakt van een invitesystem, al wordt het ‘dertig tot vijftig keer makkelijker om een invite te bemachtigen.’
De telefoon wordt in de nacht van 27 op 28 juli om 04:00 s’ nachts Nederlandse tijd onthuld.

Ga jij de OnePlus 2 aanschaffen?

Via: Engadget
Bron: Tenaa

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons