Jide brengt 30$ kostende Android mini-pc naar Kickstarter

Het Chinese Jide heeft zijn op Android draaiende mini-pc op Kickstarter gezet. Het streefbedrag van 50 duizend dollar werd binnen enkele uren gehaald en de teller staat momenteel op ruim 350 duizend dollar. Eerder bracht Jide zijn Android-tablet uit op Kickstarter, die ook een succes werd.

Eind maart maakte Jide bekend dat zijn 11,6″ Remix Ultra Android-tablet verkocht zou gaan worden via Kickstarter, en met succes. De Remix Ultra haalde meer dan twee ton op en dat smaakte bij Jide blijkbaar naar meer. Ze hebben deze week namelijk weer een product op Kickstarter aangeboden, een mini pc die draait op Android 5.0 Lollipop om precies te zijn. Het kleine apparaatje gaat voor 30 en 40 dollar (exclusief verzendkosten) over de digitale toonbank en moet in oktober geleverd worden.

Specificaties

De Remix Mini doet er zijn naam eer aan: hij meet slechts 124 bij 88 bij 26 millimeter. De aan- en uitknop zit bovenop want dat is volgens Jide makkelijk dan ergens verstopt aan de achterkant. De mini pc heeft twee versies die verschillen in werkgeheugen en opslagcapaciteit. De 1GB variant kost 30 dollar, terwijl de 2GB versie voor 40 dollar verkocht wordt. Jide meldt dat het 1GB model bedoeld is voor eenvoudige taken, terwijl de uitvoering met 2GB meer geschikt is voor meer intensief gebruik. Mijn advies is om een tientje meer uit te geven, daar heb je een geheid een hoop plezier van. Verdere specificaties zijn een 1,2Ghz Allwiner quadcore processor en twee USB 2.0-poorten. Ook zijn er een HDMI 1.4-poort, Micro-SD slot en Ethernet-poort aanwezig. De mini-pc biedt ondersteuning voor Wifi, Bluetooth en 4K HDMI output. Er is tevens een 3,5mm audio-ingang op de Remix Mini geplaatst.

remix mini 2

Qua software draait de Remix Mini op Android 5.0 Lollipop met daaroverheen ‘Remix OS 1.5’ van Jide. Deze schil oogt heel anders dan vanille Android en focust zich volgens Jide op productiviteit. Zo is er een menubalk onderin het scherm aanwezig, en die doet best denken aan Windows. Verder kun je meerdere vensters tegelijk gebruiken en biedt het besturingssysteem volledige ondersteuning voor alle Android-apps, al draaien ze waarschijnlijk niet allemaal zoals de ontwikkelaar dat in gedachten had. De Remix Mini koppel je namelijk aan je monitor, waarna je hem met een toetsenbord en muis bestuurt. En laat Android nu juist gebouwd zijn voor touchscreens. Met apps als Facebook, Twitter en YouTube zul je geen problemen krijgen, maar bijvoorbeeld games kunnen nog wel een dingetje worden. Ik ben benieuwd hoe de Remix Mini dat aanpakt.

Bestellen

De Jide Remix Mini heeft het benodigde bedrag al binnen maar nog steeds te pre-orderen. Voor 30 dollar krijg je het 1GB/8GB-model, terwijl je voor de 2GB/8GB uitvoering tien dollar meer moet ophoesten. Beide prijzen zijn exclusief verzendkosten, die twintig dollar bedragen. Volgens Jide wordt de mini-pc in oktober uitgeleverd. Ga jij ‘m aanschaffen?

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter