Meer details Samsung Galaxy Note 5 bekend

De Samsung Galaxy Note 5 krijgt 4GB werkgeheugen (RAM), zo meldt Sammobile. Ook zou de telefoon over een 5,67″ beeldscherm en Exynos 7422 processor beschikken.

In de maanden voor de gadgetbeurs IFA, die in september plaatsvindt, worden we traditiegetrouw overspoeld met informatie omtrent de nieuwste Galaxy Note-telg van Samsung. Dit jaar gaat het om de Note 5 en alhoewel zijn voorgangers op de IFA werden aangekondigd, lijkt dat hier niet het geval. Samsung wilt de Note 5 naar verluidt namelijk al medio augustus uit de doeken doen. Dit zou twee redenen hebben. Ten eerste valt de verkoop van de Galaxy S6 en S6 Edge nogal tegen en omdat het bedrijf toch een x-aantal smartphones wilt slijten, zou het de Note 5 eerder uit willen brengen. En dat hangt weer samen met reden 2; de iPhone. Apple presenteert in september de iPhone 6S en 6+S, of hoe die ook mogen gaan heten. Samsung wilt de Note 5 een maand eerder aankondigen om zo een voorsprong op Apple’s phablet te krijgen, een begrijpelijk argument.

Als we het doorgaans betrouwbare Sammobile mogen geloven, krijgt de Note 5 een 5,67″ QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels). Er wordt gebruik gemaakt van Samsung’s kenmerkende AMOLED-technologie en natuurlijk de S-pen, want het gaat om een Note-model. Het toestel beschikt naar verluidt over een glazen achterkant, net als de S6 (Edge). Ook is er ondersteuning voor draadloos opladen middels de WPC- en PMA-standaarden. Er wordt gemeld dat de phablet in vier kleuren op de markt komt: zwart, wit, zilver en goud.

Tenslotte zou Samsung de Note 5 voorzien van zijn nieuwste chipset, de Exynos 7422. Deze combineert de processor, het werkgeheugen, opslagcapaciteit, GPU en het LTE-modem in één chip en dat is uniek. Ook krijgt de Note 5 4GB LP-DDR4 werkgeheugen. Verdere details ontbreken vooralsnog.

Kijk jij uit naar de Samsung Galaxy Note 5?

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

lookmovieMangaFireMangaFiresflixlookmoviesflixtheflixersflixlookmovieanitakulookmovietheflixerlookmovietheflixertheflixersflixtheflixeranixtheflixeranixMangaFireMangaFiresflixtheflixersflixlookmovieanitakuMangaFiretheflixerlookmoviehuratvhuratvwatchfreemovieswatchfreemoviesanitakuanitakusoap2daysoap2daywatchmovieswatchmoviesgogoanimegogoanimemyflixermyflixerwatchseriesonlinewatchseriesonlineprimewireprimewireflixhqflixhqmyflixer, watch movies & tv shows online, Grimsburg (2024), Monster (2023), watch tv shows online,