Motorola brengt derde generatie Moto G uit in Nederland

Motorola is vandaag begonnen met de verkoop van de Moto G (2015). Het toestel werd gisteren onthuld en heeft een adviesprijs van tweehonderd euro meegekregen. De Moto G (2015) beschikt over een 5″ HD-scherm en 13 megapixel camera.

Twee jaar geleden schudde Motorola de markt voor budget smartphones op met de Moto G. Opvallend goede hardware, een vrijwel kale versie van Android en een prijs van minder dan 200 euro zorgden voor een succes: de Moto G werd miljoenen keren verkocht en kreeg vorig jaar een opvolger. Verbeterde specificaties, verschillende modellen met bijvoorbeeld 4G-ondersteuning maar het prijspunt van tweehonderd euro in gedachten houdend.
Gisteren onthulde Motorola de derde generatie Moto G die zowel qua ontwerp als specificaties een nette upgrade is.

moto g derde generatie

Specificaties Moto G (2015)

De telefoon beschikt opnieuw over een 5″ HD-scherm (1280 bij 720 pixels). Ook het ontwerp is duidelijk geïnspireerd op dat van zijn voorganger, al zijn er verschillende wijzigingen doorgevoerd. Zo is het toestel IPX7-gecertificeerd, wat inhoudt dat ‘ie dertig minuten op maximaal een meter diep onder water kan worden gehouden. Een plons in de wc is dus geen probleem, een geruststellende gedachte. Verder heeft de Moto G (2015) een Qualcomm Snapdragon 410 processor en 2470 mAh accu. Het toestel kan overweg met Wifi, Bluetooth, GPS en 4G-netwerken. Er komen twee modellen uit die verschillen in werk- en opslaggeheugen. De variant met 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte kost tweehonderd euro, terwijl je voor de uitvoering met 2GB en 16GB geheugen volgens Motorola ‘maximaal vijftig euro meer’ kwijt bent. De 2/16GB-versie komt echter pas later dit jaar naar Nederland. Beide modellen hebben een 5 megapixel webcam en een 13 megapixel camera met Sony IMX214-sensor aan de achterkant. Deze sensor wordt ook gebruikt voor de OnePlus One en schiet beduidend betere foto’s dan de tweede generatie Moto G. Tenslotte de software: de Moto G (2015) loopt op de laatste versie van Android: 5.1.1. Zoals we van Motorola gewend zijn, gaat het om een kale installatie met alleen wat toegevoegde Motorola-apps. We gaan er dan ook vanuit dat de telefoon snel geüpdatet wordt naar Android M, dat deze herfst uitkomt.

De 1/8GB-versie van de Motorola Moto G is nu verkrijgbaar in Nederland voor tweehonderd euro. In verschillende landen is de telefoon volledig te personaliseren, maar hier moet je het doen met een zwarte of een witte smartphone. Zoals eerder gezegd komt de 2/16GB-uitvoering over een paar maanden op de markt.

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter