Motorola onthult Moto X Style en Play: vanaf augustus verkrijgbaar

Tijdens een evenement in Londen presenteerde Motorola gisteren drie smartphones. Naast de goedkope Moto G (2015) zagen ook de Moto X Style en Moto X Play het daglicht. Die twee laatste modellen komen in augustus en september naar Nederland voor verrassend scherpe prijzen.

Moto X Style

Motorola’s Europese vlaggenschip draagt dit jaar de naam ‘Moto X Style’ en daar is bewust voor gekozen. Het toestel beschikt over een opvallend ontwerp en ziet er in mijn ogen uitstekend uit. De randen rond het scherm zijn vrij smal en het metalen frame zorgt voor een degelijke uitstraling. De voorkant bevat stereo speakers boven en onder het scherm. In landen als Duitsland, Engeland en de VS kun je de Moto X Style geheel naar eigen smaak aanpassen met bijvoorbeeld achterkantjes van leer en hout. Ook wordt het mogelijk om verschillende kleurencombinaties te kiezen. Motorola geeft aan dat deze opties niet voor Nederlandse klanten beschikbaar komen, maar dat er geprobeerd wordt om zoveel mogelijk verschillende uitvoeringen in ons land uit te brengen.

Qua specificaties biedt de Moto X Style genoeg spannends. Een 5,7″ QHD-display (2560 bij 1440 pixels), 3GB werkgeheugen en 16GB, 32GB of 64GB aan opslagcapaciteit. Is dit niet genoeg dan kun je een Micro-SD kaartje in het toestel steken. Er wordt gebruik gemaakt van een Qualcomm Snapdragon 808, die ook in de LG G4 te vinden is. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en is niet verwijderbaar. Om dit probleem op te vangen heeft Motorola een ‘TurboPower’-functie ontwikkeld, die de telefoon snel oplaadt. Volgens Motorola kun je na 15 minuten opladen weer 10 uur gebruik maken van het toestel, een indrukwekkende claim.

Aan de achterkant heeft de Moto X Style een 21 megapixel camera, die Motorola heeft laten testen door onafhankelijke deskundigen. Zij zeggen dat de camera beter presteert dan die van de iPhone 6 Plus, maar iets onder de Galaxy S6 (Edge) staat. De 5 megapixel webcam wordt bijgestaan door een flitser zodat je ook in het donker goede selfies kan maken. De telefoon draait op Android 5.1.1 Lollipop met enkele applicaties van Motorola, verder is er niets aangepast. Dit heeft als grote voordeel dat het toestel snel een update zal krijgen naar nieuwere Android-versies, omdat Motorola zeer weinig hoeft aan te passen.

De Moto X Style is vanaf half september in Nederland te koop en gaat 499 euro kosten. Kijkend naar het ontwerp en de specificaties van de telefoon, vind ik dat een scherpe prijs.

Moto X Play

De Play kan gezien worden als een goedkopere uitvoering van de Style, al wil dat niet zeggen dat het een slecht toestel is. Zo beschikt de Moto X Play over een 5,5″ Full-HD scherm, 2GB werkgeheugen en dezelfde 21 en 5 megapixel camera’s. De opslagruimte meet 16GB of 32GB en is uit te breiden met een Micro-SD kaartje. De grootste trade-off is voor mij de processor. De Moto X Play maakt gebruik van een Qualcomm Snapdragon 615 processor, die aardig vlot loopt maar toch merkbaar minder snel is dan chipsets als de Snapdragon 801. Net als zijn Style-broer draait de Play op Android 5.1.1.

moto x play

Interessant is de 3630 mAh accu van de Play, die volgens Motorola bij normaal gebruik 48 uur meegaat. Nu is dat een forse claim, maar ik verwacht dat een screen-on-time (SOT) van 8 á 9 uur wel mogelijk is. De Moto X Play is vanaf augustus in Nederland verkrijgbaar en krijgt een schappelijke adviesprijs van 379 euro mee.

Via: Tweakers

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons