Privacysmartphone Blackphone 2 ondersteunt Android for Work

De BlackPhone 2, een op privacy gefocuste smartphone van Silent Circle, krijgt ondersteuning voor Google’s Android for Work programma. De telefoon komt in september op de markt, heeft goede specificaties en draait op een beveiligde versie van Android Lollipop.

Silent Circle is al een tijdje actief in de smartphonewereld, een avontuur dat startte met de Blackphone. Begin dit jaar kondigde het bedrijf de BlackPhone 2 aan, die pas in september uitkomt. Het toestel beschikt over een 5,5″ Full-HD scherm, Snapdragon 615 processor en 3GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit meet 32GB, uitbreidbaar met een Micro-SD kaartje. Aan de achterkant van de telefoon is een 13 megapixel camera geplaatst, aan de voorkant een 5 megapixel model. De BlackPhone 2 draait op een door Silent Circle aangepaste versie van Android 5 Lollipop. Het besturingssysteem draagt de naam Silent OS en is volledig gericht op privacy.

Privacy, daar heeft Silent Circle namelijk wel verstand van. Het bedrijf heeft een heel platform van services, software en toestellen die ervoor moeten zorgen dat jij als gebruiker zorgeloos kunt communiceren. Geen NSA-afluisterpraktijken, geen hackers, etc. Maar, zonder beperkingen als een aluminium hoedje en met de kracht van Android Lollipop. Vandaag heeft Silent Circle bekendgemaakt dat het samenwerkt met Google om de BlackPhone 2 te voorzien van Android for Work. Dit programma kan gebruikt worden op Android-apparaten en is gericht op bedrijven die willen samenwerken zonder gedoe. Gebruik maken van Google-diensten als Gmail, Keep en Agenda, maar goed beveiligd. Daar is Blackphone natuurlijk wel over te spreken, zo getuigt een citaat uit het persbericht.

“Privacy is about being able to decide and control what information to share and how you share it,” said Bill Conner, President and CEO of Silent Circle. “We’re delighted to join the Android for Work program. It’s a significant step forward in Silent Circle’s development which enables us to deliver privacy and security to a broader enterprise customer base, while meeting their need for the wide-ranging apps and services provided by Google.”

Het is nog niet duidelijk of de BlackPhone 2 ook in Nederland verkocht gaat worden. Zijn voorganger werd hier op papier exclusief door KPN verkocht, maar is nooit van de grond gekomen.

Via: Androidcentral

Labels:

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons