Review: Lifeproof Fre Power case voor iPhone 6

De Lifeproof Frē Power voor iPhone 6 is niet voor de gemiddelde gebruiker, maar bedoeld voor wie een stevige case zoekt. Hij is water- en stofdicht, heeft een 2600 mAh accu en kan zonder problemen op de grond worden gegooid. De case kost 130 euro en om te kijken of hij zijn geld waard is, heb ik hem een maand gebruikt.

De verpakking bevat naast de Frē Power case ook een reinigingsdoekje, Micro-USB naar USB kabel, 3,5mm verlengsnoertje en twee boekjes. De een is een handleiding die uitlegt hoe je de case installeert, de ander waarschuwt je over de werking van de vingerafdrukscanner in combinatie met deze case.

De case

De Frē Power is verkrijgbaar in drie kleurencombinaties: wit met grijs, zwart met grijs en donkerblauw met lichtblauw. De afmetingen zijn 155.19 bij 78.74 bij 16.75 millimeter en dat is vrij fors. Ook het gewicht is met 123 gram aan de zware kant, zeker als je bedenkt dat de iPhone 6 er nog bijkomt. Dat heeft wel een reden: de case is niet vies van een valpartij, zandstorm of duik in het zwembad.

De case bestaat uit twee delen, die werken met een schuif-en-kliksysteem. Installeer de case zonder iPhone en leg ‘m vervolgens een half uur in een bak water. Daarna weet je zeker of de case helemaal waterdicht is, en kun je de case demonteren en weer installeren mét iPhone. De knoppen zijn bedekt en vereisen aardig wat kracht om in te drukken. Het gaat naar mijn idee net niet makkelijk genoeg, al houd ik in mijn achterhoofd dat ‘t tegen een stootje moet kunnen. De 3,5mm audio-ingang zit verstopt onder een flap die je los moet draaien. Ook dit gaat niet zo fijn. Als je bedraad muziek wilt luisteren, moet je het meegeleverde verlengsnoertje gebruiken; een bijkomstigheid van het stevige ontwerp. De Micro-USB poort van de case is ook goed afgesloten met een klepje, dat gelukkig makkelijker los te halen is.

20150727_173040

Ook de camera’s, speaker en microfoons worden beschermd door plastic en piepkleine gaatjes, al blijft de foto- en geluidskwaliteit goed. De ingebouwde screenprotector zorgt voor meer bescherming, al vergt het gebruik wat gewenning. Je moet namelijk harder op het scherm drukken dan normaal en ook na een aantal weken gebruik valt het mij nog regelmatig in negatieve zin op dat het display door de screenprotector niet zo gevoelig is. De ronde thuisknop met geïntegreerde vingerafdrukscanner is bedekt met een ander type plastic en dat pakt positief uit: de vingerafdrukscanner is zonder problemen te gebruiken.

De case heeft een IP-68 certificering op zak en is dus bestand tegen stof, sneeuw, viezigheid en water. Hij overleeft een uur lang op twee meter diepte en kan dus prima gebruikt worden om mee te zwemmen of snowboarden. En dat moet natuurlijk getest worden! Na een maand en verschillende bezoeken aan het strand kan ik zeggen dat de case hier doet wat hij belooft. Alhoewel ik de eerste keer nogal zenuwachtig was (‘wat nou als ‘ie niet helemaal waterdicht is?’), heeft ‘ie geen problemen met water en zand.

20150727_173728

De Frē Power is ook volgens het Amerikaanse leger gecertificeerd op val- en stootbestendigheid. Deze MIL STD 810G-516.6-standaard houdt in dat de case een val van twee meter kan overleven. Ook hierbij geldt: het is wat spannend om je iPhone vrijwillig te laten vallen, maar de case stelt niet teleur. Verschillende valpartijen uit mijn broekzak, van mijn bureau en uit mijn hand hebben geen invloed gehad op de telefoon. De case daarentegen heeft wel enkele kleine beschadigingen: het plastic aan de zijkanten van de case is vrij krasgevoelig.

De case heeft een ingebouwde 2600 mAh accu die de accuduur van de iPhone 6 verdubbelt. Is je toestel bijna leeg en ben je niet in de buurt van een stopcontact dan biedt de case uitkomst. Druk op de knop aan de achterkant en de geïntegreerde accu begint de telefoon op te laden. Wanneer de iPhone vol is, stopt de accu automatisch met laden. De vier ledjes geven aan hoeveel energie de accu nog heeft. Nu is de accuduur van de iPhone 6 niet bijzonder goed en haal ik bij zwaar gebruik het avondeten niet, dus die extra accu komt goed van pas. Een voorbeeld: als ik na een schooldag terug in de trein zat en zag dat mijn iPhone nog maar 25% had, schakelde ik de accu in zodat ik zonder problemen het einde van de avond haalde. Ook in andere situaties, bijvoorbeeld op het strand of tijdens een fietstocht, is de extra accu een welkome toevoeging.

20150727_173323

De accu en iPhone zijn op te laden en met een computer te verbinden met een Micro-USB kabel, die Lifeproof voor het gemak meelevert. Het is me opgevallen dat de iPhone als eerste oplaadt en pas als deze vol is, gaat de case opladen. Het volledig opladen van beide accu’s neemt dus een aantal uren in beslag, iets wat ik in het begin wel eens vergat. Als ik zag dat m’n telefoon (bijna) vol was, haalde ik hem van de lader, om er later achter te komen dat de accu van de case niet op heeft kunnen laden. Een dingetje waar je rekening mee moet houden, al hoef je je geen zorgen te maken als je het toestel ‘s nachts oplaadt.

Conclusie

Deze case doet qua ontwerp denken aan een tank, en eigenlijk is ‘ie dat ook. Bestand tegen zaken waar je iPhone 6 niet vrolijk van wordt, inclusief een handige accu die je accuduur verdubbelt. Omdat de Frē Power bedoeld is voor ruige situaties, is hij op bepaalde vlakken wat minder gebruiksvriendelijk dan het gemiddelde iPhone-hoesje. Maar er zullen genoeg mensen zijn met interesse in deze case, en voor hen is het goed om te weten dat de Lifeproof Frē Power een prima koop is.

De Frē Power voor iPhone is vanaf eind juli verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en blauw. De adviesprijs is 130 euro, al koop je ‘m bij Coolblue op moment van schrijven voor twee tientjes minder.

Foto’s

Hier vind je de foto’s van de Lifeproof Frē Power case. Klik op een afbeelding voor een vergroting. Wat vind jij van deze accessoire?

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons