Review: waterbestendige sportriem van Baseus

Sporten is in, zeker nu het lekker weer is. Veel mensen nemen tegenwoordig hun smartphone mee tijdens het sporten, bijvoorbeeld als ze gaan hardlopen. Nu zijn daar verschillende oplossingen voor, waarvan de armband de bekendste is. Je kan echter ook kiezen voor een sport riem. Baseus is één van de fabrikanten die dit soort producten verkoopt en de afgelopen weken heb ik hun sport riem getest. Is ‘t wat, of kun je beter voor zo’n armband gaan?

De sport riem wordt geleverd in een compacte verpakking zonder extra accessoires. Bij de eerste keer omdoen valt op dat de riem in je eentje om- en af is te doen, wel zo makkelijk. Het vergt wellicht wat gewenning, al het kan prima. De riem is verstelbaar, volgens de beschrijving op de website is de riemlengte 77 tot 100 centimeter. Nu ben ik vrij dun en hoefde ik niets te verstellen, maar het kan en dat is een goede zaak. De riem heeft twee vakken: één voor je smartphone/mp3 speler en één voor een sleutel. Het sleutelvakje is een goede toevoeging waar ik geen problemen mee heb ondervonden.

20150708_163343

Heel anders is dat met het smartphonevak. Volgens Baseus biedt die ruimte aan een toestel van maximaal 6″, al heb ik daar sterk mijn twijfels bij. De afgelopen weken heb ik de sport riem met verschillende telefoons getest en slechts twee pasten goed: de good old iPhone 5 en Nexus 4, die ik speciaal voor deze accessoire uit de kast heb gehaald. Nieuwere, grotere smartphones als de LG G4, Samsung Galaxy S6 Edge en OnePlus One zijn praktisch niet in het vak te krijgen. Bij de S6 Edge ging ‘t allemaal maar net en bij de G4 en OnePlus One ging de rits niet dicht. Te strak. Terwijl die toestellen 5,5″ zijn en op papier dus zonder problemen passen. In de praktijk niet, en dat is jammer. En vreemd, vooral vreemd. Kijk zelf maar: op onderstaande afbeelding zie je dat de OnePlus One het niet echt naar zijn zin heeft in het smartphonevak van de sport riem.

20150708_162744

Dit brengt mij bij het volgende issue van deze sport riem: de rits van het smartphonevak. Deze wilt nog wel eens dienst weigeren, een frustrerend iets. Hij gaat meestal wel open, maar vaak niet goed dicht. Dan slaat hij een deel over en gaat het vak uiteindelijk vanzelf weer open, en dat moet je natuurlijk niet hebben als je net lekker aan het rennen bent. Het probleem met de rits verscheen bij iedere smartphone gedurende de testperiode en lijkt dan ook een productiefout te zijn. Een twijfelachtige rits, een bijzonder groot minpunt aan deze accessoire.

Maar hoe zit ‘ie met rennen? Nou, prima. Mits je hem op je t-shirt draagt, want op je blote huid schuurt het wat. Met een t-shirtje heb je daar geen last van en als je de riem goed hebt afgesteld zit hij stevig en heb je er tijdens het rennen geen erg in dat je hem om hebt. En als de rits goed vast zit, zit ook de telefoon stevig vast en beweegt hij nauwelijks. De riem zelf weegt bijna niets en is erg compact. Daarnaast is hij waterbestendig zodat je ook in de regen kan rennen. Wel zo handig, al lig ik dan liever op de bank een film te kijken.

Conclusie

Al met al ben ik niet zo enthousiast over deze sport riem. Het concept is goed: een waterbestendige riem met ruimte voor je telefoon en een sleutel. Prima te verstellen naar eigen wens, lekker compact en met 25 euro niet te duur. Maar ja, met een onbetrouwbare rits als deze vertrouw ik mijn dure smartphone niet aan deze sport riem toe. Wat als de rits plots opengaat, dan valt m’n toestel. Al moet de telefoon wel passen natuurlijk, en ook dat is nog wel een dingetje. Want terwijl de beschrijving zegt dat smartphones tot 6″ passen, krijg ik 5,5″ toestellen met geen mogelijkheid dicht geritst. Het is gewoon te krap. Die sport riem gaat de kast in, ik koop wel zo’n armband.

Foto’s

Hier vind je wat foto’s die ik van de accessoire gemaakt heb.
Het product in dit artikel is beschikbaar gesteld door GSMpunt.nl. Naast headsets en sporthoesjes vindt u daar o.a. iPhone 6 hoesjes, Ascend P8 Lite hoesjes en vele andere telefoonhoesjes.

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons