‘Samsung Galaxy S6 Edge+ gaat 800 euro kosten’

Volgens anonieme bronnen krijgt de aankomende Samsung Galaxy S6 Edge+ een prijskaartje van 800 euro. Modellen met meer geheugen worden nog duurder. Samsung presenteert het toestel op 13 augustus, waar ook de Galaxy Note 5 zijn debuut gaat maken.

Vorige week stuurde Samsung uitnodigingen naar de wereldpers voor een Unpacked Event in New York, Amerika. Wat het bedrijf daar gaat presenteren is niet bekendgemaakt, maar zeer waarschijnlijk gaan we daar twee smartphones zien. Het zou gaan om de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge+. Over dat laatste toestel is vandaag meer informatie naar buiten gekomen waaruit blijkt dat geïnteresseerden diep in de buidel moeten tasten.

De Galaxy S6 Edge+ zou in verschillende varianten verschijnen. Het verschil zit ‘m – net als bij de normale S6 Edge – in het opslaggeheugen, dat 32GB, 64GB of 128GB meet. Bronnen melden nu aan Sammobile dat de 32GB versie van de S6 Edge+ 800 euro gaat kosten, een flink bedrag. Bij de S6 Edge betaal je zo’n zestig euro meer voor een verdubbeling in het geheugen en het zou best kunnen dat dit bij de S6 Edge+ ook het geval wordt.

Vragen omtrent de gelekte prijs

Wel roept de adviesprijs van 800 euro vragen op, want momenteel kost de goedkoopste uitvoering 749 euro. Samsung houdt momenteel een cashback actie die de telefoon honderd euro goedkoper maakt en dus terugbrengt naar 649 euro. Die cashback loopt echter morgen af en dus zouden de normale S6 Edge en zijn Plus-broer slechts een paar tientjes in prijs schelen. Dat lijkt niet logisch, aangezien de S6 Edge+ een groter scherm en iets betere specificaties krijgt. De S6 Edge zou dus in prijs moeten zakken, ook na de cashback. En laat dat nu juist Samsung’s plan zijn. Het bedrijf maakte in zijn kwartaalcijfers bekend dat de S6 en S6 Edge een prijsverlaging krijgen om de verkopen te stimuleren. Hoeveel goedkoper de toestellen gaan worden is onbekend, maar het zou best kunnen dat Samsung vasthoudt aan die honderd euro van de cashback actie.

Specificaties S6 Edge+

De Galaxy S6 Edge+ wordt qua ontwerp identiek aan de S6 Edge, maar krijgt een groter beeldscherm. Waarschijnlijk gaat het om een display van 5,5″ of 5,7″. De phablet zou verder 4GB werkgeheugen, een Exynos 7420 processor en dus minimaal 32GB aan opslagcapaciteit krijgen.┬áSamsung gebruikt voor de telefoon dezelfde camera als in de S6 (Edge), zo blijkt uit documenten van een Indiase keuringsinstantie.

Zoals gezegd lijkt 13 augustus de datum van de onthulling te worden. Nog even geduld dus.

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons