Toshiba komt met nieuwe Windows 10-convertibles

Kort na de lancering van Windows 10 heeft Toshiba een nieuwe convertible die draait op dit besturingssysteem aangekondigd. De tablet komt medio september uit in de VS en gaat 299 dollar zonder toetsenbord kosten. Wil je het toetsenbord erbij dan betaal je totaal 479 dollar.

De Toshiba Encore 10K is een tablet met een toetsenbord. Het toetsenbord maakt het geheel meer een mini laptop en bevat een eigen accu die een extra aantal uren gebruik moet toevoegen. Heb je geen behoefte aan het toetsenbord dan kun je de tablet ook los aanschaffen, die dan door het leven gaat als de Encore 10. De specificaties van de tablet zijn prima, dus laten we die even kort bespreken.

De Encore 10(K) heeft een 10,1″ Full-HD scherm dat 1920 bij 1080 pixels telt. Het touchscreen is voorzien van IPS-technologie voor goede kijkhoeken. De tablet draait op een Intel Atom x5 CherryTrail processor en 4GB werkgeheugen. De interne opslagcapaciteit meet 64GB en is uitbreidbaar met een Micro-SD kaartje. Aan de achterkant van de Encore 10(K) is een 8 megapixel camera geplaatst en ook een 2 megapixel webcam ontbreekt niet. De tablet kan overweg met Wifi, Bluetooth, Micro-HDMI, Micro-USB, een volledige VGA-poort en een volledige HDMI-aansluiting. Ook een Ethernet-poort ontbreekt niet. Het optionele toetsenbord bevat daarnaast twee USB 3,0-poorten. De tablet draait op Windows 10 en heeft een accuduur van 7 uur. Klik je het toetsenbord aan de tablet vast dan wordt dit verlengd tot 11 uur. De behuizing van de Encore 10(K) is gemaakt van aluminium.

De Toshiba Encore 10(K) komt medio september uit in de Verenigde Staten voor 299 dollar exclusief toetsenbord. Wil je de combinatie met toetsenbord dan ben je 479 dollar kwijt. Het is nog niet duidelijk of de tablet ook naar Nederland komt.

Via

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons