Apple verstuurt uitnodigingen voor iPhone-event op 9 september

De kogel is door de kerk: de iPhone 6S wordt op 9 september aangekondigd. Apple heeft na eerdere geruchten persuitnodigingen verstuurd voor een evenement die datum.

Er gingen al langere tijd geruchten over de aankondigingsdatum van de iPhone 6S, en waarschijnlijk ook 6S Plus. De smartphones zouden op 9 september worden onthuld, zo beweerden anonieme bronnen al enkele weken geleden. Nu Apple de pers heeft uitgenodigd voor een evenement op 9 september, is het zo goed als zeker dat we op die datum de nieuwe iPhone’s gaan zien.

9 september is een logische datum, aangezien Apple in voorgaande jaren ook zijn iPhone’s op die dag wereldkundig maakte.

Specificaties

De iPhone 6S en 6S Plus lijken qua ontwerp grotendeels op hun voorgangers, maar maken gebruik van een sterker soort aluminium. Zo moet een tweede #bendgate voorkomen worden. Onder de motorkap heeft Apple waarschijnlijk verschillende verbeteringen doorgevoerd. Zo zouden de smartphones de beschikking hebben over een snellere processor en wellicht wordt ook het werkgeheugen opgeschroefd van 1GB naar 2GB.

Het is wel zeker dat de camera’s van de iPhone’s een flinke upgrade hebben gekregen. Het model aan de achterkant springt van 8 naar 12 megapixels. Ook zou hij kunnen filmen in 4K-resolutie, wat nieuw is voor de iPhone. De webcam krijgt een betere sensor en een soort flitser voor betere selfies in het donker. In plaats van een echte flitser, licht het scherm even wit op.

Er wordt ook beweerd dat we een nieuwe Apple TV gaan zien, die vooral qua besturingssysteem flink verbeterd zou zijn. Tenslotte zeggen de bronnen dat de iPhone 5C uit de verkoop gaat, al zou Apple pas in november een iPhone 6C aankondigen.

Zoals gezegd is 9 september dus de datum van aankondiging. Kijk jij ernaar uit?

Via: 9-to-5mac

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons