Archos onthult goedkope, high-end tablet met 4G

Wij van Digimind hebben het niet zo vaak over tablets, maar de nieuwe Archos Diamond Tab is er eentje om even onder de aandacht te brengen. De 7,9″ tablet heeft indrukwekkende specificaties, kan verbinding maken met 4G-netwerken en kost slechts 199 euro.

Door naar die specificaties, want die zijn echt niet mis. Waar Archos twee jaar geleden voor mij stond als een B-merk, lijkt die aanname anno 2015 niet meer van toepassing. Kijkend naar wat je voor 199 euro krijgt, biedt de Diamond Tab op papier meer waar voor zijn geld dan de concurrentie. Ik noem een 7,9″ IPS-scherm dat 2048 bij 1536 pixels telt, even scherp als de Apple iPad Mini 3 dus. Het aspectratio van 4:3 is ideaal voor internetten en het lezen van boeken, maar minder geschikt als je films wilt kijken. De tablet draait op een snelle MediaTek MT8752 octacore processor en heeft 3GB werkgeheugen. De opslagruimte is met 32GB lekker groot en kan nog verder worden uitgebreid met een Micro-SD kaartje. Aan de achterkant van de tablet is een 5 megapixel camera geplaatst, aan de voorkant vind je een 2 megapixel webcam.

De Diamond Tab loopt op de laatste Android-versie: 5.1 Lollipop. Archos lijkt daar weinig aan gesleuteld te hebben, waardoor de tablet qua gebruikservaring vrijwel hetzelfde aanvoelt als een Nexus-tablet. De niet verwijderbare accu heeft een capaciteit van 4800 mAh. Archos heeft de tablet vrij compact weten te houden, al is ‘ie met 360 gram wel vrij zwaar. Interessant is de mogelijkheid om een simkaart in de Diamond Tab te stoppen. Zo kun je de tablet gebruiken als een – enorm grote – smartphone en dus bellen, sms’en en internetten met 4G-snelheid.

De Archos Diamond Tab is vanaf oktober verkrijgbaar en gaat 199 euro kosten, een scherpe prijs. Op papier is het een mooi ding, zeker voor dit geld. De vraag is wel of de verwachtingen in de praktijk waargemaakt kunnen worden. Daar ben ik erg benieuwd naar, jullie?

Via

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons