Deze kabel met 128GB geheugen laadt je iPhone op

Het geheugen van je iPhone kun je niet zomaar uitbreiden, dus verzinnen bedrijven allerlei oplossingen om jou extra opslagruimte te bieden.

Eén van die bedrijven is Photofast en zij introduceerde deze week de Memoriescable. Deze kabel is door Apple gecertificeerd en heeft 64GB of 128GB intern geheugen.

Hoe werkt ‘ie?

Steek de Lightning-aansluiting in je iDevice en doe de USB 3.0-poort in je computer. Plaats bestanden als muziek, foto’s en video’s op het geheugen en ontkoppel de kabel van de computer. In combinatie met Photofast’s applicatie kun je zo eenvoudig bij de gegevens en bijvoorbeeld vele liedjes luisteren zonder dat ze op je iPhone staan. De app biedt ook de mogelijkheid om de data van je iPhone te backuppen naar het externe geheugen. Social media, foto’s, contacten, etc. raak je zo nooit meer kwijt, meldt Photofast. Verder ondersteunt de app clouddiensten als Dropbox en Google Drive en kun je zien hoeveel geheugen de kabel nog vrij heeft.

De applicatie en data zijn te beveiligen met je vingerafdruk, mits je iDevice dit ondersteunt natuurlijk. Je kan de gegevens ook beveiligen via de USB-poort en Lightning-aansluiting, al kan ik uit de getoonde informatie niet opmaken hoe dat precies in zijn werk gaat. De meest standaard manier om zaken privé te houden – een wachtwoord – is ook aanwezig.

iphone kabel 2

De kabel kan je iDevice opladen en gegevens uitwisselen op hetzelfde moment, wel zo fijn. Hij werkt met computers die draaien op Mac OS X en Windows. Je iDevice moet op iOS 7 of hoger draaien. Volgens Photofast biedt de Memoriescable ondersteuning voor de iPhone 5 en hoger en iPad Mini (1, 2 en 3) en Air (1 en 2). Ook de iPod wordt genoemd, maar de beschrijving noemt geen specifieke modellen.

Meer informatie over de Memoriescable vind je op de productpagina van Photofast.

Prijzen en beschikbaarheid

Helaas heeft Photofast nog geen prijzen bekendgemaakt. Ik verwacht dat de 64GB uitvoering minimaal honderd dollar gaat kosten, de 128GB versie misschien 170 dollar. Wanneer de accessoire op de markt moet verschijnen is ook nog niet duidelijk.

Via

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons