Download nu de officiële IBAN-app voor Android en iOS

Sinds 1 augustus hebben alle rekeningnummers een IBAN, en dat zorgt nog wel eens voor problemen. Want wat nou als je jouw IBAN – of die van iemand anders – nodig hebt maar alleen het rekeningnummer weet?

Lange tijd kon je terecht bij Android- en iOS-applicaties van derde partijen, die niet altijd een correcte IBAN berekenden. Nu is er dan eindelijk een officiële applicatie, genaamd IBAN-tool. De app is beschikbaar op Android en iOS en heeft de goedkeuring van De Nederlandsche Bank.

IBAN-tool kan alleen overweg met Nederlandse rekeningnummers rekent slechts één rekeningnummer per keer om. Hoe werkt de app? Nou, doodeenvoudig. Vul een rekeningnummer in en selecteer de juiste bank. Druk op de berekenknop en de app toont het IBAN-nummer. Na een paar dagen gebruik ben ik enthousiast: de app doet wat hij moet doen en kan in bepaalde situaties goed van pas komen. Wat mij betreft is het dan ook een app die eigenlijk iedereen op zijn toestel moet hebben staan.

Downloaden

De officiële IBAN-app is te downloaden voor Android 4.0 en hoger en is 1,2MB groot. Mensen met een iDevice dat draait op iOS7 of hoger kunnen de 0.4MB grote app hier installeren. Ben jij blij met de komst van deze app?

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons