‘Galaxy Note 5 en S6 Edge+ gelekt op officiële foto’

Samsung onthult de Galaxy Note 5 en S6 Edge+ naar alle waarschijnlijkheid op een persevenement dat 13 augustus plaatsvindt. Tot die aankondiging vermaken wij ons met gelekte afbeeldingen en specificaties van de toestellen.

Vandaag verspreidde de bekende ex-Twitterlekker @evleaks een persrender van de Note 5 en S6 Edge+. Hieruit blijkt dat de toestellen veel op elkaar lijken, met als grootste verschil het display. De S6 Edge+ krijgt een 5,7″ scherm met licht doorlopende randen, terwijl de Note 5 een ‘gewoon’ 5,7″ scherm heeft. De twee telefoons zijn qua grootte vergelijkbaar en hebben een metalen frame.

Van de S6 Edge+ zijn nog maar weinig specificaties naar buiten gekomen, maar we weten dat de telefoon dezelfde 16 megapixel camera krijgt als de S6 (Edge). Het werkgeheugen zou 3GB of 4GB meten, de opslagcapaciteit minimaal 32GB.

Van de Note 5 waren al verschillende specificaties bekend, die @evleaks vandaag heeft bevestigd of ontkracht. Zo krijgt de Samsung Galaxy Note 5 een 5,7″ QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels) en 5 megapixel webcam. Aan de achterkant is een 1 megapixel camera geplaatst, waarschijnlijk met de nieuwste ISOCELL-technologie die niet in de camera’s van de S6 (Edge) te vinden is. De Note 5 heeft een Exynos 7420 processor en 4GB werkgeheugen. Het zou hiermee Samsung’s eerste smartphone met 4GB werkgeheugen worden, terwijl fabrikanten als OnePlus en ASUS hun topmodellen al met deze hoeveelheid geheugen hebben uitgerust. De Note 5 draait op Android 5.1.1 Lollipop en heeft volgens @evleaks geen Micro-SD slot aan boord. Dit lijkt de toekomst van Samsung-toestellen te worden, nadat ook modellen als de S6 (Edge) het Micro-SD slot vaarwel hebben gezegd. Een trend waar veel Samsung-fans niet blij mee zijn, wellicht terecht. Zoals we van de Note-serie gewend zijn, bevat de Note 5 een pennetje waarmee je onder andere aantekeningen mee kan maken.

Op 13 augustus krijgen we de twee smartphones waarschijnlijk te zien. Kijk jij uit naar de toestellen, of heb je een alternatief op het oog?

Via: AndroidAuthority

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons