Hangouts krijgt eigen website om te chatten

Google heeft chatdienst Hangouts een eigen website gegeven. Via hangouts.google.com kun je nu berichten sturen en (video)bellen zonder gebruik te moeten maken van losse extensies.

Met Hangouts kun je al jaren chatten, bellen en videogesprekken voeren vanaf verschillende apparaten. Voor smartphone en tablet zijn er apps, voor de pc heeft Google twee mogelijkheden. De eerste is een uitgebreide applicatie met Material Design die het meest uit Hangouts haalt. Voor wie dat teveel poespas vindt, is er ook een kleinere browserextensie. Toch voelde dat nog niet compleet, want chatten in de browser kon niet. En dat terwijl concurrenten als Facebook Messenger en Telegram deze optie wel aanbieden, dus het kan wel.

Het heeft even geduurd, maar nu heeft ook Hangouts de mogelijkheid gekregen om vanuit de browser direct te chatten en te (video)bellen. Zorg ervoor dat je ingelogd bent met je Google-account en vanaf hangouts.google.com kun je direct een chat starten. Ook zie je hier je bestaande gesprekslijst en kun je verschillende chatvensters tegelijkertijd gebruiken. Deze functie is ook aanwezig in de app en browserextensie: wat mij betreft een goede zaak.

hangouts 2

Op hangouts.google.com komen telkens wisselende achtergronden langs. Het gaat om foto’s die door Google-gebruikers zijn gemaakt en gedeeld op het sociale netwerk Google+.

Na een paar uur gebruik ben ik enthousiast over hangouts.google.com. Op de pc gebruikte ik voorheen de uitgebreide applicatie, maar via internet werkt het chatten ook prima. Wellicht dat de app beter omgaat met het tonen van meldingen, maar in de browser heb ik hier ook geen problemen mee ondervonden. Wat mij betreft is deze stap dan ook een goede keuze, al blijft het jammer dat het zo lang heeft geduurd.

Ga jij hangouts.google.com uitproberen, of blijf je bij de (mobiele of pc) app?

Via

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons